RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С 200 лв общинските съветници на Пазарджик си увеличиха заплатите

Общинските съветници на Пазарджик си гласуваха увеличение на месечните заплати с около 200 лв. Това стана с гласуването на промяна в Правилника за организацията и работата на Общинския съвет и общинската администрация. Досега общинските съветници получаваха около 360 лв, а новата им заплата ще е 557 лв.
Вносител на предложението беше Димитър Петков. Според последните промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец не може да бъде повече от 70 на сто от възнаграждението на председателя. Предложението на вносителя, което беше прието, е за 40%.
Заплата на общинските съветници е функция от заплата на кмета. Евтим Янев от Коалиция на предприемачите заяви, че такова увеличение на заплатите е непосилно за бюджета на общината. В момента законът позволява на кмета на Пазарджик да получава заплата от 2700 лв. 90% от нея е максималното възнаграждение за председателя на Общинския съвет, а 40% от възнаграждението на председателя е максималната заплата на съветниците, т.е. при промяна на заплащането на кмета ще се променят и заплатите на съветниците, а това означава, че само за заплатите на съветниците общината трябва да осигури годишно 500 000 лв. Кметът Тодор Попов контрира Евтим Янев, че в момента заплатата му е 1600 лв и няма намерение до края на годината да я увеличава.
С днешното гласуване съветниците приеха възнаграждението им да е 557 лв, като освен това те получават средства за участия в комисии. Запазен беше размерът на санкциите за неявяване на заседания и на комисии 15% за отсъствие от заседание и 10% за отсъствие от комисия.
Предложението беше подкрепено от 27 съветници, трима се въздържаха и трима бяха против. 


Тази страница е видяна: 2534

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 11 February 2014 - 16:37:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Благо Солов: Кметът на общината и общинските съветници могат да си увеличат заплатите, чак когато създадат нужните условия да се увеличат заплатите и на хората
Общинските съветници на Стрелча си намалиха заплатите до 140 лева
Общинските съветници на Велинград си гласуваха увеличение на заплатите с над 30%, кметът връща решението
ОИК потвърди имената на общинските съветници в Пазарджик
График на приемните на общинските съветници от ГЕРБ в Пазарджик за май и юни
График с приемните дни на общинските съветници от Пазарджик и Стрелча
Община Пазарджик осигури таблети за общинските съветници
Общинските съветници на Пазарджик ще приемат правилник за работата си
Открита приемна на общинските съветници от ГЕРБ в Пазарджик
Кметовете ще искат 5-6 млн. лв. за увеличение на заплатите в общинските администрации, не са променяни от 7 годиниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6177 сек., 1.5300 от тях за заявки.