RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Благо Солов: Кметът на общината и общинските съветници могат да си увеличат заплатите, чак когато създадат нужните условия да се увеличат заплатите и на хората
Благо Солов

В качеството си на кмет на Община Пазарджик Тодор Попов е вносител на предложение до Общинския съвет да се увеличи неговата заплата и заплатите на кметовете на селата. Това е една от точките на предстоящата сесия на общинарите в Пазарджик.
Темата срещна сериозен отпор от страна на Благо Солов и други общински съветници, които считат, че преди да увеличават собствените заплати кметът и общинарите първо трябва да се погрижат за доходите на обикновените хора.

Благо Солов, който е общински съветник в настоящия ОбС, обяви своята позиция на брифинг:


-Това предложение е крайно неетично. Разбирам, че някои от кметовете на селата са с много ниски заплати и трябва да се вземат мерки за материално стимулиране. Тук няма спор. Това обаче, което не се казва и се спестява е, че покрай увеличаването на заплатата на кмета Тодор Попов ще се увеличат автоматично и заплатите на общинските съветници. Моето мнение може и да не се хареса на много от колегите в Общинския съвет, но аз не мисля, че такова увеличение е оправдано. Преди да увеличим заплатите трябва да си зададем въпроса: Направихме ли достатъчно, за да живеят хората по-добре? И ако отговораът е “Не“, тогава следва и въпросът: “А с какво заслужихме това увеличение? Защото хората в Пазарджик не живеят по-добре и това е факт.”

-Не се ли страхувате, че ще Ви обвинят в популизъм?

-Да ме обвиняват в каквото си искат! Кметът и съветниците трябва да си свършат първо работата. Чак когато обикновените хора заживеят по-добре, когато създадем предпоставки за работни места и високи доходи, когато хората усетят по джоба си успешната политика на общинското ръководство, тогава можем да мислим и за джоба на кмета или съветника!

-Казвате го, защото сте успешен човек с материални възможности..
-Да си успешен не е недостатък.  Минал съм през доста трудни моменти но продължавам напред към успеха. Аз си бях такъв и преди да вляза в политиката. Страшни са тези, които влизат в политиката с мисълта  да забогатеят.В публикацията са използвани въпроси на журналисти от местните медии


Тази страница е видяна: 3230

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 27 February 2019 - 09:02:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общинските съветници на Велинград си гласуваха увеличение на заплатите с над 30%, кметът връща решението
С 200 лв общинските съветници на Пазарджик си увеличиха заплатите
Общинският съветник Благо Солов пита защо не са увеличени заплатите на съветниците
Общинските съветници на Стрелча си намалиха заплатите до 140 лева
Кметовете ще искат 5-6 млн. лв. за увеличение на заплатите в общинските администрации, не са променяни от 7 години
По 500 лева от заплатите си ще даряват кметът на Велинград и заместниците му
Благо Солов се възмути, че общината не рекламира продажбите си
В Пазарджик ще се проведе обучение за онлайн търговията като възможност малките и средните предприятия да увеличат продажбите си
Между Хари Харалампиев и Благо Солов избират новите съветници свой председател
Регистрираха Благо Солов в последния възможен ден, коалицията издига и 21 кандидати за съветници, и 10 за кметове на селаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4522 сек., 1.3457 от тях за заявки.