RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Благо Солов инициира обявяването на 24 май за национален празник

Благо СоловДа превърне 24 май в Национален празник вместо сегашния 3-ти март. С това се е заел пазарджишкия предприемач  и собственик на веригата ЯВОР, Благо Солов.

Той е организатор на група  във Фейсбук, която бързо е  събрала стотици членове.
Благо Солов не отрича значението на 3-ти март, като бележита дата в българската история. Твърди обаче, че за един народ е по-добре да подчертава националната си идентичност чрез духовността, културата, а за нас българите - и чрез уникалната ни азбука.

На въпрос на ПАмедия как реагират хората на инициативата Солов отговори: „Има хора ЗА, има и хора ПРОТИВ, но до сега няма човек, който да е останал безразличен. Важното е да се породи дискусия, защото всяко мнение е важно. Ако се обединим около идеята и сме достатъчно хора, тогава пътят към промяната и към евентуалното решение на Народното събрание е лесен. Това е и смисълъът и красотата на демокрацията. Лично мое мнение е, че в българската история има много бележити дати, много примери на битки и победи, някои от които много по-героични от 3-ти март. Примерите на българската военна слава са стотици, нека ги тачим и празнуване, но за национален празник трябва да изберем не дата на военна битка, победа или сключен договор между две други държави. Трябва да изберем дата, която ни обединява, дата, която символизира българската уникалност, дата, която свързваме със съзидание и съхранение на българщината. Никоя битка и победа в българската история не е съхранила така дълго и трайно България, както българските букви, вяра и култура.“

Това е втората инициатива, която Благо Солов решава да реализира чрез социалната мрежа Феййсбук. Той заложи на нея и в предишната си гражданска кампания- в защита на пазарджишкия театър от намерението на общинската администрация да продаде части от него. Тогава благодарение на огромния обществен интерес, включително и на потенциала на интернет, а и благодарение на личните разговори на Б.Солов с някои от потенциалните купувачи, театъра оцеля.

На страницата на инициативата
за превръщането на 24 май в национален празник във Фейсбук можете да се присъедините към дискусията или  подкрепите каузата.

 
Тази страница е видяна: 2294

 Публикувано от: pamedia на Friday 24 May 2013 - 16:26:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Форум за развитието на Пазарджик през следващите 10 години ще инициира Тодор Попов след предложение на Благо Солов
Коалиция „Благо Солов Съюз за Пазарджик” откри кампанията си със засаждане на дърво. Солов пое ангажимент да не краде и детските градини да са безплатни
Благо Солов: Време е за промяна
Благо Солов: Време е да си подадем ръце
Окончателно: Тодор Попов - 56,11%, Благо Солов - 41,05%
Благо Солов е одобрен за приемен родител на две сестрички
Благо Солов заяви подкрепата си за Найден Шопов
Благо Солов обяви, че ще обжалва приемането на бюджета
Благо Солов се възмути, че общината не рекламира продажбите си
Благо Солов: Нека построят ИКЕА и в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2696 сек., 1.1835 от тях за заявки.