RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пазарджик официално обяви приключването на проекта на центъра

Изпълняващият длъжността кмет на Пазарджик Петър Петров, главният архитект на Пазарджик Кръстьо Танков и директорът на ТСУ Славка Стойчева обявиха на пресконференция официарното приключване на проект "Нова визия за централна градска част и интегрирано градско развитие, чрез подобряване на физическата среда и ревитализация на град Пазарджик", финансиран по оперативна програма 
„Регионално развитие” 2007-2013 г. По този проект основно беше ремонтиран центърът на Пазарджик.
Проектът стартира на 23 юни 2010 год. от  площад “Съединение”. Целият проект обхваща зона с граници: бул. „България”, ул. „Екзарх Йосиф”, ул. „Хан Крум, ул. „Генерал Гурко”.
Изпълнител на обекта е консорциум “Обединение интегрирана градска среда Пловдив”, а строителният надзор ще се осъществява от консорциум “Пловдив инвест – План инвест”. Строително-монтажните работи  бяха разпределени в 7 етапа,  като в началото бяха ремонтирани двата големи прощада - "Съединение" и "Константин Величков". Размер на финансирането е 9 569 902 лв. При реализацията му са направени икономии в  размер на над 1 милион лева. До момента разплатените средства са 3.3 млн.лв.
На обявените в публичното пространство въпроси от опоненти на проекта за ремонт на центъра - защо не е подменена канализацията в центъра, а само е подновена настилката, арх. Кръстьо Танков отговори, че канализацията на ценрална градска част не е ангажимент на общината, а на ВиК дружеството, но на всички места, където е било спешно, неотложно и наложително, е направен ремонт на подземната инфраструктура. Освен това по тази програма Европа дава пари само на публични субекти, а ВиК е търговски субект и точно поради тази причина ремонтът на канализацията не е могло да бъде включен в проекта, обясни още Петър Петров. 


Тази страница е видяна: 1949

 Публикувано от: pamedia на Friday 21 October 2011 - 22:19:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ГЕРБ официално обяви номинацията си за кмет на Пазарджик - инж. Иван Панайотов
ЦИК официално обяви мандатното разпределение
Община Пазарджик официално поиска лъвчетата Масуд и Терез
Обществено обсъждане на проекта на Общинския план за развитие на община Пазарджик за периода 2014 – 2020 г. по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община
Два социални проекта за деца и младежи стартира Община Пазарджик
Община Пазарджик обяви две обществени поръчки за депото
Община Пазарджик подписа 5 договора по проекта за устойчиво градско развитие
Община Пазарджик: Регионалният исторически музей защити три проекта за 76 000 лева
Покана за обществено обсъждане на проекта на бюджет на Община Пазарджик за 2018 г.
Община Пазарджик обяви график за изплащане на възнагражденията на членовете на СИКТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9011 сек., 1.8424 от тях за заявки.