RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От "ГОРДА България" обещават веднага да вдигнат минималните заплати на 600 лв, а пенсиите – на 200 лв

ГОРДА БЪЛГАРИЯОще в началото на мандата Коалиция "Горда България" ще вдигне минималната работна заплата на 600 лв, а минималната пенсия – на 200 лв. Това е залегнало в управленската програма на коалицията, представена в Пазарджик от водача на листата Петър Горчев. На пресконференцията присъстваха още д-р Георги Дойчев, Мария Николова и Крум Кондарев от листата на "ГОРДА България" в 13-ти многомандатен избирателен район. В листата има представители на почти всички професии и на малките общини от областта.

Парите за това в държавната хазна ще дойдат от спиране на корупцията и контрабандата, обясни Петър Горчев. В управленската програма на "ГОРДА България" е залегнало още отпускането на допълнителни енергийни помощи за семействата с ниски доходи, въвеждане на необлагаем семеен подоходен минимум, без ДОД за младите хора до 21 години, предоставяне на нисколихвени кредити за млади семейства без собствено жилище, като разликата до пазарната лихва ще се компенсира от бюджета. От "ГОРДА България" планират още осигуряване на минимум 51% държавно участие при добив на стратегически суровини и материали и незабавни мерки срещу битовата престъпност, осигуряване на полицейско присъствие и в малките населени места.
В програмата на коалицията е залегнало връщане на стария режим на тютюнопушене в заведенията – със зони за пушачи и непушачи. "ГЕРБ доведе до фалит малкия и средния ресторантьорски бизнес. Трябва да се вземат крути мерки за намаляване на безработицата – това е основен проблем в нашата област", обясни Петър Горчев.
Мотото на кампанията на коалиция "ГОРДА България" е "Патриотизъм, прагматизъм, правила". "Това са основните приоритети, които всяко едно управление трябва да изпълнява, независимо дали сме ние или някой друг – защото без правила няма държава и няма сигурност. Никой не би дошъл да инвестира в държава, в която няма правила", заяви още Петър Горчев.
Д-р Георги Дойчев посочи основната задача на коалицията в сферата на здравеопазването – демонополизацията на НЗОК. "Най-големият монополист в държавата е здравната каса. Много е удобно на всички правителства да бъде така, защото тя генерира огромен финансов ресурс", заяви д-р Дойчев.
Приоритет за "ГОРДА България" ще е и намаляването на броя на депутатите. Според тях народните избраници трябва да са 130, като 99 от тях да се избират по досегашния начин, а 31 да са директно избрани от избирателните райони. От "ГОРДА България" ще настояват и за ограничаване на мандатите до 2 за всеки избраник. 


Тази страница е видяна: 1048

 Публикувано от: pamedia на Monday 29 April 2013 - 14:47:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Петър Горчев от ГОРД води листата на “Горда България”
Кметът на Велинград очаква запорът на общинската сметка да бъде вдигнат
Пенсиите в пощите ще се изплащат от 8 май
„Горда съм, че съм родена жена“ е тазвечерния концерт в с. Бъта
Преизчислението на пенсиите ще стане служебно
Агроном гледа сериал веднага след очна операция
Протестиращи настояха с изграждане на депото веднага да започне и рекултивация на сметището
Пенсиите в област Пазарджик се изплащат нормално, без закъснение
Днес до 17:00ч. ще бъде възстановено водоподаването във Велинград, обещават от Общината
Телефонни измамници обещават да предоговорят и кредити, вече има „вързали се“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4442 сек., 1.3464 от тях за заявки.