RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Велинград очаква запорът на общинската сметка да бъде вдигнат

След като от няколко дни сметките на Община Велинград бяха запорирани заради дългове към сметопочистващата фирма, ръководството днес излезе с информация, че изравните държавна субсидия ще е достатъчна за покриването на сметките. Общият дълг на общината надхвърлят 20 милиона лева: към доставчици- 10 958 835.21, дългосрочна кредитна линия в „Райфайзенбанк България“ ЕАД- 3 850 452.53, безлихвен заем от ПУДООС- 1 344 605.00 и отчисления по Закон за отчисления на отпадъците ЗУО- 1 627 236.46, което общо прави 17 636 158.74. Също така заведените дела срещу Община Велинград са на обща стойност без лихвите- 2 693 429.40 

    Позицията на кмета на Община Велинград относно задълженията на общината е, че изравнителната субсидия ще бъде достатъчна, за да се покрият разходите, като очакванията са запорът да бъде вдигнат, съобщиха от администрацията. Относно издръжката на  училищата и детските градини Костадин Коев изрази своята позиция, че не трябва да има никакви притеснения, защото училищните бюджети са делигирани от държавата дейности и не подлежат на запориране.
В тази връзка от Община Велинград ще изпратят искане до Министерството на финансите за превеждане предварително на изравнителна субсидия, за да могат да бъдат плащани сметките на училищата и детските градини ,ще бъде сезирана Прокуратурата и Държавната финансова инспекция. Общинският съвет на Велинград ще излезе с официално решение да поиска безлихвен кредит, защото това което общината е наследила като дългове, на практика са собствените приходи на общината за 4 години напред.
   Костадин Коев уверява всички граждани на Община Велинград, че екипът му ще разработи цялостна финансова рамка през настоящият мандат, за да успее да изчисти значителна част от дълговете и да подобри като цяло финансовата дисциплина в публичните дейности, финансирани от общината.


Тази страница е видяна: 791

 Публикувано от: pamedia на Thursday 04 February 2016 - 15:31:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 6 януари е публичното обсъждане на общинския бюджет на Пазарджик. Близо 62 милиона лева е общинската сметка
Бул. "Ал. Стамболийски" ще бъде разширен с джобове за сметка на тротоарите
МБАЛ-Велинград обяви сметка за дарения за подготовката за прием на болни с COVID-19
До месец Тодор Попов очаква ВиК-то да бъде прехвърлено
Община Пазарджик очаква догодина да бъде одобрено финансирането на Телки дере
Кметът на Стрелча връчи наградите на победителите в общинската онлайн анкета
Продължава работата по отстраняване на ВиК аварията в центъра на Пазарджик, очаква се водата да бъде пусната към 15.00 ч.
През 2016 г ни очаква 100% повишение на такса смет, прогнозира кметът Тодор Попов
Бизнесмен дари линейка на общинската болница във Велинград
Строителството на язовир "Луда Яна" започва - очаква се да бъде завирен през пролетта на 2019 г.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5059 сек., 1.4077 от тях за заявки.