RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съакционерът в „Тролейбусен транспорт” е инвеститора в автогарата

troleibus_nov.jpg„Транспорт инвестмънт”АД-гр.Пазарджик, който е съакционер на общината в „Троилейбусен транспорт-Пазарджик” АД, е инвеститорът, готов да извади 800 хиляди лева за новата автогара. Дружеството е внесло в деловодството на общината официално предложение, а администрацията предлага на Общинския съвет да го гласува извънредно на предстоящото в четвъртък заседание.

Предложението е от  „Транспорт инвестмънт”. Съакционерът предлага общото дружество „Тролейбусен транспорт - Пазарджик”АД, да реализира строителството на предвидената нова автогара в гр.Пазарджик, която впоследствие да стопанисва и управлява.
По предварителни  изчисления построяването на автогарата като комплекс от сгради, съоръжения и  необходимата инфраструктура, ще струва приблизително 800 000 лева, строителството може да се реализира за около една година, а инвестицията се очаква да се изплати за по-малко от 10 години. „Транспорт инвестмънт”декларира  готовността си да осигури на „Тролейбусен транспорт-Пазарджик” необходимите средства за построяването на автогарата, при условие, че Община Пазарджик осигури необходимия терен за целта. Начинът, по който се предлага да се реализира инвестиционното намерение, е капиталът на „Тролейбусен транспорт-Пазарджик”АД да се увеличи с 1 600 000 лева, чрез издаването на нови 1’600’000 броя обикновени поимени акции с номинал от 1 лев, всяка с право на 1 глас, от които 800’000 броя акции да бъдат парична вноска от „Транспорт инвестмънт”, а останалите са апортна вноска от Община Пазарджик. Общината ще апортира два терена на територията на бившата казарма – единият е площ от 6’340 кв.м., а другият от 5’332 кв.м.
„Смятам, че предложението на „ТРАНСПОРТ ИНВЕСТМЪНТ”АД-гр.Пазарджик е от взаимен интерес, защото чрез построяването на новата автогара от „ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ – ПАЗАРДЖИК”АД, без финансов ангажимент от страна на общината, община Пазарджик, в качеството й на собственик на 50% от капитала на дружеството, само може да спечели.”, е записал в мотивите на предложението кметът Тодор Попов.Тази страница е видяна: 691

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 24 April 2013 - 22:56:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
До Изп.директор на Тролейбусен транспорт ЕАД гр.Пазарджик
До Изп. директор на Тролейбусен транспорт ЕАД гр.Пазарджик
Тролейбусен транспорт ще работи с празнично разписание от 1 до 6 май
Синът на Тиков е поел управлението на „Тролейбусен транспорт“
Временно се редуцира общественият градски, тролейбусен, и извънградски транспорт в Община Пазарджик
"Тролейбусен транспорт" в неделя ще вози безплатно по всички линии
144 хил.лв. загуба и уверения за положителен резултат догодина от "Тролейбусен транспорт"
Ръководството на "Тролейбусен транспорт" наказа шофьор по сигнал на гражданка
"Тролейбусен транспорт-Пазарджик" отчита още по-голяма загуба през 2017 г.
"Тролейбусен транспорт" преминава на лятно разписаниеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4836 сек., 1.4194 от тях за заявки.