RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Близо 100 са вече приемните семейства в област Пазарджик

Синя стаяВ област Пазарджик утвърдените  приемни семейства са 91, а настанените  деца в приемни семейства – 64. Най-голям е броят настанени деца в приемни семейства в община Велинград - 23, следват общините Ракитово и Пазарджик с по 18 настанени деца, съобщиха от Регионална дирекция за социално подпомагане - Пазарджик 


Приемната грижа дава възможност на много деца в риск или настанени в специализирани институции да се отглеждат в семейна среда. Тази социална услуга осигурява за определен период сигурна и безопасна среда за детето, близка до семейната. Друга основна цел на приемната грижа е да избягва настаняването на деца в институции, както и да се подкрепят техните биологични родители в кризисни ситуации.

Настаняването на дете в  приемно семейство трябва да се разглежда  като временна мярка за закрила на детето, подчертаха експерти от Социално подпомагане. Според тях да  си приемен родител дори е повече от „обикновен родител”, защото не е достатъчно да приемеш дете в своя дом, а да имаш готовност за ангажирано партньорство с много хора – социални работници, учители, психолози, биологични родители на детето, когато това се налага.

 Доставчик на социалната услуга „приемна грижа” са Дирекции за „Социално подпомагане” и Общините – Пазарджик, Велинград, Ракитово, Пещера и Панагюрище по проект „И аз имам семейство”. Проектът се реализира в изпълнение на Националната стратегия "Визия за деинституционализация на децата в РБългария" и Плана за действие за нейното изпълнение.

На снимката: Така наречена "синя стая" в Комплекса за социални услуги в Пазарджик


Тази страница е видяна: 802

 Публикувано от: pamedia на Thursday 07 March 2013 - 11:41:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Д-р Ф. Петрова: Пазарджик е близо до червената зона, общо 1285 заразени, 14 учители вече са с COVID-19, 105 са позитивните медицински лица в област Пазарджик
В област Пазарджик 17 семейства в затруднено положение са подали заявления за еднократна помощ в дирекциите „Социално подпомагане”
В Пазарджишка област 85 деца са настанени в 71приемни семейства, утвърдени са 96
Близо 15 % от проверените търговски обекти в област Пазарджик се оказват нелегални
Близо 6 хиляди в Област Пазарджик са подали заявление за помощ за отопление. Срокът е до края на октомври
Близо 6% разлика между Радев и Цачева в област Пазарджик при почти наполовина обработени протоколи
Раждаемостта в област Пазарджик е близо до средната за страната - 9,3, но прирастът на населението остава трайно отрицателен
За близо 90 млн. лв. EVN изкупи повечето от акциите и вече притежава над 95% от капитала
Близо половин милион лева - помощи за първокласници, вече са изплатени
График на приемните на общинските съветници от ГЕРБ в Пазарджик за май и юниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6385 сек., 1.5411 от тях за заявки.