RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Пазарджишка област 85 деца са настанени в 71приемни семейства, утвърдени са 96

ДеинституализацияОбщо 43-ма представители на  институциите, ангажирани с ръководенето на деинституализацията, организации, предоставящи социални услуги и приемни родители участваха  в информационна среща , посветена на приемната грижа, децата с увреждания и процеса на деинституционализация.
Форумът бе организиран от  Областен информационен център – Пазарджик в партньорство с Регионалния екип по деинституционализация и се проведе в рамките на проект „Подкрепа“, който координира националните проекти свързани с деинституционализацията и се финансира от Оперативна програма  „Техническа помощ“.

   
Феномен в приемната грижа – така определи Пазарджишка област Милен Гечовски, ръководител на проект „И аз имам семейство”.„В началото на проекта се говореше за феномена община Ракитово заради наистина внушителния брой на желаещите да станат приемни родители. Сега се говори за феномена Пазарджишка област заради успеха по отношение на настаняването на деца в приемни семейства още на ниво родилно отделение“, отбеляза по време на презентацията си Гечовски.

Боряна Климентова, ръководител на проект „Подкрепа“,  разясни целта на събитието - да бъдат дискутирани по места проблемите – финансови и административни, които срещат семействата, решили да се посветят на нелеката задача да дарят грижа и любов на изоставени деца.

До момента в Пазарджишка област са утвърдени 96 приемни семейства. В 71 от тях има настанени общо 85 деца,  съобщи Димитрия Гърдева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“, която представи актуални данни за напредъка на приемната грижа в  региона.

В последвалата дискусия  представителите на организациите, работещи по проектите, свързани с деинституционализацията, изложиха и трудностите по пътя на реализацията й. Екипът на проект „Подкрепа“ от своя страна се ангажира да бъде изготвен анализ, на базата на който да стъпят предложения за  улесняване на процеса и преодоляване на трудностите.

В срещата участва и управителят на ОИЦ – Пазарджик Радослав Пешалов, който представи мрежата от 28 центрове за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България, както и възможностите, които ще предоставят оперативните програми в новия програмен период 2014 – 2020 г. в социалната сфера.
Тази страница е видяна: 1039

 Публикувано от: pamedia на Monday 24 June 2013 - 17:48:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Децата, настанени в приемни семейства в региона, са 91
В Национално проучване на затлъстяването при ученици ще бъдат обхванати деца от 7 училища в Пазарджишка област
Очакват се резултатите от пробите за СПИН и други заразни болести на 24 деца от домовете в Пазарджишка област
Близо 100 са вече приемните семейства в област Пазарджик
БЧК предоставя образователни комплекти на деца от социално слаби семейства
Деца и младежи с увреждания ще бъдат изведени от институциите и настанени в 4 Центъра по проект "Шанс"
Бездомни и деца от социално слаби семейства ще получават от БЧК-Пазарджик топъл обяд
По връщането на децата в четири семейства работи британска НПО, предотвратено е настаняването на 51 деца в дом
В областта над 600 семейства с деца до 14-годишна възраст са получили помощ заради извънредното положение
За спиране на всички социални помощи за семейства, чиито деца не ходят на училище се обяви Бойка МаринскаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2141 сек., 1.1665 от тях за заявки.