RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
По връщането на децата в четири семейства работи британска НПО, предотвратено е настаняването на 51 деца в дом

Британска НПО в ПазарджикДейностите по проект „Стратегическа деинституционализация и реформа на грижите за деца от 0 до 3 години” на Британската неправителствена организация „Надежда и домове за децата– България", са били представени на заседание на 27 септември 2013 г., председателствано от областния управител Иван Йорданов. 
Регионалният координатор на организацията Цветелина Арапова съобщи днес пред медиите, че се работи по казусите на деца от четири семейства от област Пазарджик, за които представителите на институциите, членуващи в координационния механизъм са поели конкретни ангажименти за подкрепа, за да се отглеждат малчуганите в родния им дом. И при четирите случая ресурсите на отделите за закрила на детето са били изчерпани и е била необходима намесата на различни държавни и общински органи и неправителствени организации. Две от семействата вече са с децата си. Продължава работата по другите два казуса.
Семействата на децата се подпомагат от британската неправителствена организация, която има разработен модел за закриване на институции за деца и заместването им с алтернативни услуги.
За 18 месеца координаторите на „Надежда и домове за децата“ и на Министерството на здравеопазването по проект „Посока:семейство“, съвместно с отделите за закрила на детето са работили по общо 69 случая на деца, застрашени от изоставяне и са предотвратили настаняването в дома на 51 деца. Въпреки това в дома във Ветрен продължава да се настаняват бебета, като причините са липса на достатъчен брой приемни семейства за деца от 0 до 3 години, за новородени и за спешно настаняване. По  предложение на изпълнителния директор на „Надежда и домове за децата“ Георги Симеонов, организацията ще се ангажира да изготви експертиза на причините за настаняванията на децата в дома и липсата на приемни родители за новородени за област Пазарджик.Тази страница е видяна: 976

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 01 October 2013 - 18:12:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови четири двойки са одобрени от фонд „Инвитро“. От миналогодишните подпомогати има три бебета, други три семейства чакат деца
Британска НПО ще сподели опита си по деинституциализацията на Домовете за деца
Децата, настанени в приемни семейства в региона, са 91
Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище
130 семейства са лишени от месечни помощи заради отсъствия на децата от училище
133 семейства останаха без детски надбавки заради отсъствия на децата си от училище
134 семейства останаха без детски надбавки заради отсъствия на децата от училище
244 семейства са лишени от месечни помощи заради отсъствия на децата от училище
Българските майки организират Раздавалник за децата в приемни семейства и нуждаещи се
231 семейства остават без детски помощи заради отсъствия на децата си от училище през октомвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3661 сек., 1.2883 от тях за заявки.