RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Евтим Янев и Тодор Георгиев бяха единствените участници в общественото обсъждане на бюджета

кметска зала 050213С двама участници протече публичното обсъждане на проекта за бюджет на община Пазарджик за 2013 година. На поканата към бизнеса се отзоваха единствено Евтим Янев – строителен предприемач, председател на регионалната структура на Камарата на строителите и общински съветник от Коалиция на предприемачите, както и Тодор Георгиев – председател на групата съветници от ГЕРБ.
Евтим Янев получи от главния финансист Георги Гайдаров утвърдителен отговор на въпроса си дали миналата година общината е взела от перо "държавни дейности" 1,8 милиона лева, които не е възстановила, а тази година планира да увеличи сумата на 1 милион 981 хиляди лева. Тъй като не получи конкретен отговор на въпроса си по кои оперативни програми какво е платено, той препоръча на обсъждането в постоянните комисии тази информация да бъде представена.
Евтим Янев попита също защо тази година липсва справка за предстоящите плащания по стари задължения към бизнеса. Георги Гайдаров му обясни, че Министерство на финансите е променило формуляра си и администрацията е изпълнила всички указания на министерството. Коментарът на бизнесмена беше, че нищо не пречи да бъде представена такава справка кога кой контрагент какво плащане да очаква. Той изрази опасенията си, че давността по лихвите на повечето неплатени задължения на общината към местния бизнес ще изтече.
Евтим Янев изрази и съмнение, че приходната част ще бъде изпълнена в този си размер, особено постъпленията от продажби на имоти частна общинска собственост. Главният финансист коментира, че планът на бюджета е действително амбициозен, но и реализуем и към всички, предложени за продажба имоти е проявен инвеститорски интерес, а на обсъждането с кметовете е имало и предложения за имоти, които допълнително да бъдат включени в списъка за продажба. Зам.-кметът Петър Петров подчерта, че на последните няколко търга за земеделски земи е постигната цена в пъти над началната, което му дава основание за оптимизъм по отношение на приходната част на бюджета.
Евтим Янев получи обещание от администрацията да бъде качен актуалният регистър на имотите частна общинска собственост. Наличният в момента е от 2008 година. 


Тази страница е видяна: 1338

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 05 February 2013 - 18:22:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общественото обсъждане на бюджета на Община Стрелча е на 29 ноември
Общественото обсъждане на Отчета на бюджета за 2013 г. ще е на 28 март
Субсидията за спортните клубове и увеличението на заплатите на администрацията – акцент в общественото обсъждане на бюджета
Ученици от Езиковата са единствените участници от България в екопроекта youthinkgreen
Евтим Янев за смисъла от данъчна ваканция
Евтим Янев е новият председател на Сдружението на предприемачите
Общественото обсъждане за депото ще е на 21 март
Евтим Янев предупреждава, че общинският дълг надхвърля с 2,6% законовия праг
Поздравление от инж. Евтим Янев, председател на Камарата на строителите - звено Пазарджик
Позицията на общинския съветник Евтим Янев по актуализацията на Бюджет 2020Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6145 сек., 1.5078 от тях за заявки.