RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Българите в чужбина „чистят” здравни вноски до 31 декември

Българите  в чужбина могат да изчистят задълженията си за здравни вноски у нас до 31-ви декември 2012г. Става въпрос за българи, живеещи в страни извън Европейския съюз, уточниха от офиса на НАП в Пазарджик.
Освобождаването може да стане и за здравноосигурителни вноски за стари периоди. Документите за освобождаване могат да се подадат и по пощата, а ако предпочитате офиса на НАП, срокът е до 28.12.2012г.

От НАП предупреждават, че за да се отразят промените  в българската  здравна система,  трябва да се подадат и двата  документа – и декларацията, и  заявлението.
От досегашната си практика служителите на агенцията  отчитат, че често срещан пропуск е непосочването в декларацията на конкретна дата за напускане на страната, а само месец и година или само година. По този начин документите не могат да бъда обработени, въпреки че са получени в съответния офис на НАП. За по-бързо отстраняване на несъответствията от агенцията съветват когато декларацията и заявлението се изпращат по пощата, да се посочва електронен адрес за контакт, а при възможност и телефон или човек, с когото данъчните могат да се свържат на територията на България.
Допълнителна информация за реда за освобождаване от задължението за плащане на здравни вноски, необходимите документи и попълването на декларацията може да се получи от Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Българите, пребиваващи в чужбина могат да зададат въпросите си и чрез електронната поща на адрес infocenter©nra.bgТази страница е видяна: 2864

 Публикувано от: pamedia на Friday 28 December 2012 - 07:22:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Здравни вноски от безработни вече ще се внасят до 25-то число на следващия месец
Първокурсниците дължат здравни вноски за летните месеци преди да станат студенти
Десислава Костадинова стана зам.-председател на комисията за българите в чужбина
Сънародниците ни в чужбина не дължат здравни осигуровки
Бойка Маринска: С въвеждането на електронния вот, очакваме сериозно нарастване на броя на гласувалите млади хора в страната и на българите в чужбина
През декември нощувките в хотелите са намалели с 64.8%, а приходите с 67.2% в сравнение с декември 2019 година
От 12 декември започват Коледните тържества в Пещера със запалване светлините на елхата. На 29 декември е концертът на трио "Тенорите"
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
От юли абитуриентите плащат сами здравните си вноски
От юни абитуриентите плащат сами здравните си вноскиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5274 сек., 1.4212 от тях за заявки.