RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Повече тежки ПТП и повече убити в сравнение с миналата година

obl131112.jpgТревожна тенденция  на увеличаване броя на тежките произшествията на пътя, както и на загиналите сподели пред членовете на  Областната комисия по безопасност на движението по пътищата гл. комисар Тодор Тодоров, началник на КАТ - Пътна полиция - Пазарджик. Общият брой на пътно-транспортните произшествия от началото на годината до момента е 682, което е със 74 по-малко от 2011 година, но броят на тежките ПТП-та е нараснал – те са с три повече от миналогодишните или 78 за 2012 година и 75 за 2011 година. 
Има увеличение и на броя на загиналите на пътя – до момента са 15 при 14 жертви за миналата година. Ранените при ПТП също са повече – 99 за 2012 при 82 за 2011 година. Единствено е намалял броят на леките ПТП и до момента те са 604.

Сред причините за произшествията на първо място се нарежда отнемане на предимство, както и високата скорост, употребата на алкохол. Движението на каруци, велосипеди и животни по пътищата също създават много рискови ситуации. "Всячески се опитваме да ограничим тяхното движение, но на този етап търпим критика, защото не успяваме да го сведем до минимум. И във вчерашния ден имаме катастрофа на кола и каруца с двама пострадали", посочи гл. комисар Тодор Тодоров. Ръководството на КАТ-Пътна полиция отчита, че на местата със завишен контрол на пътя обстановката е значително по-добра.

Днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата е по повод 18 ноември - Световния ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия. Главният секретар на Областната администрация, председателстващ заседанието, предаде на членовете на комисията апел от името на Областния управител д-р Дончо Баксанов държавните и общинските институции на територията на областта да отбележат със свои инициативи този ден с цел превенция на рисковото поведение на пътя. На заседанието представителите на местните администрации докладваха за предприетите мерки във връзка с предстоящия зимен сезон и готовността за първия сняг. 


Тази страница е видяна: 1640

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 13 November 2012 - 13:57:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Хотелиерите отчитат повече нощувки в сравнение с юни миналата година
НАП Пазарджик събра 4 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година
Със 17 повече са заболелите от грип миналата седмица в Пазарджик в сравнение с предходната
Три пъти по-малко пожари в сравнение с миналата година
Регистрираните битови престъпления са по-малко в сравнение с миналата година
Повече фирми са подали годишни декларации в НАП Пазарджик до момента в сравнение със същия период на 2016 г.
Рязко е влошена обстановката по пътищата на региона през 2013 г., загиналите са два пъти повече в сравнение с 2012 г.
Петя Трънкова по повод празника и с пожелание повече да вярваме, повече да се надяваме и да обичаме
Повече ПТП с повече загинали за 9-месечието. Има проекти за ремонти на пътищата Пазарджик-Пловдив и Велинград-Сърница
С над 700 млн. лв. над планираното са приходите в НАП за 2020 година и с над 1,1 млрд. повече от предходната 2019 г.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5645 сек., 1.4541 от тях за заявки.