RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Повече ПТП с повече загинали за 9-месечието. Има проекти за ремонти на пътищата Пазарджик-Пловдив и Велинград-Сърница
obl_sav_bez191919.jpg

Тревожни данни за увеличаване на броя на пътно-транспортните произшествия, на жертвите и пострадалите в тях, изнесе Димитър Табаков „Пътна полиция – Пазарджик“ по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението. За деветмесечието са регистрирани 566 ПТП, като тежките произшествия са 177 – с 16 загинали и 242 ранени. Пред третото тримесечие ръст има по всички показатели – и по брой на произшествията, и по брой на убити и ранени. Най-голям брой произшествия са станали при сблъсък под ъгъл или странично, което показва, че основна причина е отнемане на право на предимство. Тревожно голям е и броят на инцидентите с пешеходци и велосипедисти, което най-често е свързано със загуба на управлението на автомобила вследствие на високата скорост. 93% от катастрофите са по вина на водачите, а най-тежките са с пешеходци.

Димитър Табаков оповести на заседанието и мерки за противодействие на тежките инциденти, сред които са специализираните полицейски операции за контрол върху употребата на алкохол и техническата изправност на автомобилите, работата с учениците, контрол върху пътната маркировка, както и наложените санкции – 3689 акта и 13497 издадени фиша за нарушения през 9-месечието на годината.
Работата си във връзка с пътната безопасност отчете и Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. За периода пожарникарите са участвали в 51 случая, за което са ангажирани 182 служители. От Автомобилната администрация настояха пред заместник областния управител Петър Белчев, че броят на инспекторите, които работят в Пазарджик, е крайно недостатъчен.
opu_shimbova.jpg

Директорът на Областно пътно управление – Пазарджик Мая Шимбова предостави информация за проектите за ремонти по важни отсечки, с уточнението, че финансите са ориентировъчни. Припомняме, в началото на октомври с решение на правителството бяха отпуснати над 45 милиона лева за ремонт на междуградски пътища в цялата страна. Сред посочените обекти бяха пътят Велинград-Сърница и Пазарджик-Пловдив, като сумата, която ще бъде отпусната конкретно за двата участъка не беше уточнена. И днес не стана ясно колко точно от тези пари за цялата страна ще са за Пазарджик.

По проект предвидените строително-монтажни работи на пътя Велинград-Сърница на стойност 45 милиона лева за участък от 45 километра. Дейностите са свързани със стабилизиране на пътната основа, полагане на нови пластове асфалт, изграждане на нови банкети и канавки, където е необходимо да се направи отвеждане на водата от пътя, обясни Мая Шимбова. Сумата е предварителна и все още неокончателна, обясни директорът на ОПУ-Пазарджик.  В Пазарджишкият участък от път 1-8- Пазарджик-Пловдив са предвидени същите дейности плюс ограничителна система на пътя, като проектът е за около 14 милиона лева.

Отпуснатите от правителството средства най-вероятно ще бъдат усвоени напролет.

На заседанието на Областната комисия по безопасност на движението инж. Шимбова посочи, че Областно пътно управление – Пазарджик поддържа общо 723 километра републиканска пътна мрежа на територията на Областта. Радващ е фактът, че през последното шестмесечие няма участък с концентрация на ПТП и няма произшествие по вина на пътя.
Д-р Стоянова

Д-р Благовеса Стоянова от Центъра за Спешна медицинска помощ – Пазарджик съобщи, че мобилните екипи са реагирали на инциденти в рамките на 10,2 минути – време, за което са били на мястото на инцидента, след като са били извикани. В 68% от повикванията екипите са реагирали за средното време. Както вече съобщихме, спешните екипи в Пазарджик и Батак вече ползват двете нови линейки, като до края на годината се очаква да бъдат получени още две линейки.

С цел превенция всички институции работят съвместно и с Областното управление на образованието и провеждат в училищата беседи и занятия с ученици.Тази страница е видяна: 3933

 Публикувано от: pamedia на Friday 18 October 2019 - 14:51:41

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Повече от половин милион лева - за ремонти в училищата и детските градини на Община Пазарджик
По-малко загинали, но повече ранени при пътни произшествия
Петя Трънкова по повод празника и с пожелание повече да вярваме, повече да се надяваме и да обичаме
Повече тежки ПТП и повече убити в сравнение с миналата година
Рязко е влошена обстановката по пътищата на региона през 2013 г., загиналите са два пъти повече в сравнение с 2012 г.
Областният се включва в сагата с недостроения повече от четвърт век Културен дом на Велинград
Две жени са загинали на пътя Пазарджик-Пловдив
Гратисен период до 31 януари за нелегалните таксита дават във Велинград, двойно повече разрешителни е издала Общината за 2017 г.
Неделният ден е с най-много загинали по пътищата, четвъртъците водят по брой ПТП-та
Тежък инцидент с трима загинали на пътя Пазарджик-Пловдив при Мало КонареТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8570 сек., 1.7650 от тях за заявки.