RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Възможностите за партньорство с Монголия бяха обсъдени при посещението на монголска делегация

Делегация от Улан БаторБъдещо сътрудничество в областта на спорта и културата обсъдиха днес областният управител Дончо Баксанов, зам. областният Ваня Минкова и монголска делегация, представена от кмета на Стрелча Иван Евстатиев. Пазарджишка област и Сухебаторски район на монголската столица Улан Батор биха могли да си партнират успешно и в строителството и леката промишленост, посочиха участниците в срещата.

Делегацията от побратимения на средногорската община район е водена от зам.-губернатора Арилдийрагча Ганхуяг, в състава й влизат директорът на департамента на публичната администрация – Генденсурен Оюунцецег, юридическият съветник Агваанренцен Нергуй, Тумен Улзий Мунхбаяр – директор на спортния комитет, Ламзав Загдсурен – кмет на район, и Елена Сапунова – началник-отдел в уланбаторския филиал на Руския икономически университет. Гостите предадоха поздрави от името на губернатора Батсух Баярмагнай, който отсъства заради участието си в партиен конгрес.
Д-р Дончо Баксанов представи географските особености и природните богатства на Пазарджишка област, културно-историческото наследство и структуроопределящите икономически отрасли на региона и подари на гостите екземпляр от луксозната енциклопедия за областта.
Гостите са у нас по повод празника на Стрелча. Очаква се Улзий Мунхбаяр, който е бивш шампион по борба и медалист в турнира „Дан Колов”, да се изкуши и да вземе участие в народните борби, част от съботната празнична програма. Дотогава групата ще разгледа природни и културни забележителности в региона.
Сухебаторски район е най-големият в монголската столица, заема централно място и в него са концентрирани всички държавни институции, както и 80% от културните институти, университети, академията на науките и др., разказаха гостите. Те посочиха, че Монголия сега изживява подем, и пожелаха да развиват сътрудничеството си с България. Страните обсъдиха идеи за бизнес партньорство в сферата на строителството и производството на изделия от кашмир – емблемата на азиатската държава.


Тази страница е видяна: 754

 Публикувано от: pamedia на Thursday 26 July 2012 - 18:07:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Монголска делегация, начело с посланика на Монголия, посети Стрелча
Монголска делегация гостува в Стрелча
Дейносите, заложени в Първи проектен вариант на План за действие по проект REGIONS 4FOOD, бяха обсъдени онлайн
Възможностите за микрокредитиране бяха представени на срещата „Предприемачи в действие“
Идеята за паметник на Кирилицата в Монголия е на Иван Евстатиев, автор е Спас Киричев
При посещението в Пазарджик руският посланик ще предостави компютърна техника за езиков кабинет
Държавен архив - Пазарджик припомня моменти от посещението на М. Горбачов в Пазарджик
Fibank клон Пазарджик: 14 години успешно партньорство
Покана за подготвителна среща за създаване на местно партньорство
С публично-частно партньорство граждани си ремонтираха тротоара, искат и хипорумТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.2036 сек., 2.1114 от тях за заявки.