RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Нов мост над река Бошулска в област Пазарджик ще бъде изграден


Утре – 27 януари, ще започне разрушаването на съществуващия мост над река Бошулска на третокласния път III-3704 в област Пазарджик. На мястото на съществуващото съоръжение при 11-ти км на пътя Пазарджик – Бошуля – Ветрен – АМ „Тракия“ ще бъде изграден нов мост с две ленти за движение и тротоари.


Съоръжението в с. Бошуля е построено през 30-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтиран. Старият мост е с една лента за движение и трафикът по него се осъществява с изчакване. Заради амортизация на съоръжението е ограничено преминаването на превозни средства над 10 тона. Третокласният път осигурява най-кратката връзка на гр. Ветрен с областния център Пазарджик.

Изпълнител е „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД. Строително-монтажните работи са възложени след процедура по Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 1 738 033 лв. Срокът за изпълнение е 180 дни. Строителният надзор ще осъществява „План инвест Пловдив“ ЕООД. Техният договор е за 48 180 лв. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД.

За изпълнение на строителните дейности ще бъде затворен участък от 320 м. Превозните средства ще преминават по обходни маршрути както следва:

    За МПС до 3,5 тона:

                По направление Пазарджик - с. Бошуля: от кръстовище на път III-3704 с ул. № 28 преди моста на р. Бошулска, през уличната мрежа на с. Бошуля и обратно по направление с. Бошуля – Пазарджик. Шофьорите трябва стриктно да следват поставената временна сигнализация.

     
    За МПС над 3,5 тона:

                По направление Пазарджик - с. Бошуля: от кръстовището на път II-37 Пазарджик – Пещера – Батак - Доспат и път III-3704 по ул. „Стоян Ангелов“ в Пазарджик, бул. „Георги Бенковски“ до разклона за  с. Драгор. След това по път III-803 през с. Драгор, с. Динката, от там по общински път през с. Памидово до с. Карабунар. От с. Карабунар по път III-8402 Ветрен – Септември – АМ „Тракия“ до  кръстовището с път III-3704 до с. Бошуля и обратно по направление с.Бошуля – Пазарджик.


Тази страница е видяна: 381

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 26 January 2021 - 22:43:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният издаде разрешение на строеж на временна жп варианта на мост над Чепинска река
Започва изграждането на нов мост над река Луда Яна. Движението в двете посоки е по обходни маршрути
Тодор Попов: Започнахме почистването на коритото на река Марица около мост „Атлантик“, площта е 61 дка
Нов мост ще се строи в Бошуля за над 1,7 млн. лв., старият ще бъде разрушен
В 4 учебни заведения ще бъде отбелязана Седмицата по предприемачество в област Пазарджик
Полицията не позволи да бъде блокиран и мост "Атлантик"
Велинградчани искат да бъде премахната табела с текст "Ели Дере" на река Чепинска до Варвара
От август до ноември ще бъде осигурена заетост за 101 безработни лица в Област Пазарджик по регионална програма за заетост
Изграден е пътят за велинградското село Кандьови
Изграден е отводнителен канал на пътя Грашево- Мечо коритоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3845 сек., 1.3292 от тях за заявки.