RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Очаквано полезен опит в необичайната образователна среда
„Учителят-медиатор в зората на дигиталната ера“ - реализиран проект на ЕГ „Бертолт Брехт“ по програма Еразъм +, Ключова дейност 1 в областта на училищното образование


ЕГ Пазарджик

До март 2020 г., преди наложилото се обучението от разстояние в електронна среда, са реализирани шест мобилности в чужбина от трима учители и трима представители на ръководството на гимназията.
Нелека е задачата на съвременния учител да отговори на очакванията на новото дигитално поколение, особено в ситуацията на обучение от разстояние в електронна среда, както и да осигури качествено обучение в глобален мащаб. По време на обучителните курсове учителите и училищното ръководство споделиха своя опит с колеги от различни страни, които също като тях се стремят, чрез използването на модерните технологии и образователните приложения, да динамизират учебния процес и да обогатят своя професионален опит.

Чрез участието си в структуриран курс в гр. Фуншал, Португалия Велка Недялкова – директор на гимназията и Мария Хаджийска – зам.-директор повишиха компетентностите си в сферата на управлението на междукултурни европейски проекти.

Нели Мърмарова, старши учител по английски език, посети квалификационен курс на тема „Международен сертификат за учители по бизнес английски език“ IBET в гр. Йорк, Великобритания.

Цветелина Килитанова и Атанаска Димитрова, старши учители по английски език, и Елена Якимова - зам.-директор взеха активно участие в практически обучения по прилагането на новите технологии в преподаването на чужд език съответно в  Ирландия, Италия и Франция.

Участниците в проекта „Учителят-медиатор в зората на дигиталната ера“ са педагогически специалисти с дългогодишен опит и са убедени, че когато се провокира любопитството и креативността на младите хора, те с желание създават свои интерактивни презентации, видеоклипове, комикси. Чрез използването на различни техники на преподаване и учене, включващи повече правене и активност, учениците усвояват знания и умения не само по чужд език, те черпят информация от различни области на познанието, обогатяват представите си за света. Учениците умело и с желание работят във виртуалните класни стаи чрез колаборативни образователни платформи.

Благодарение на участието в квалификационните курсове учителите успешно използват онлайн базирани източници и интегрират цифровите технологии в разработването на собствени дидактически материали.

Превръщането на преподаването и ученето в игра, в научна експедиция и лично откритие формира у учениците нови умения ги подготвя за професиите на бъдещето.


ЕГ Пазарджик

Тази страница е видяна: 1371

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 05 January 2021 - 12:14:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Няма по-смислено нещо от това човек да бъде полезен за мястото, в което живее, и за хората, които са около него
Приключи поредната образователна програма на съда и прокуратурата
Съдии провеждат в Гимназията по икономика образователна програма
Съдът в Пазарджик продължава работата си с ученици по образователна програма
Образователна онлайн кампания разкрива тайните на детското здравословно хранене
Гимназията по икономика в Пазарджик ще работи по проект за създаване на иновативно софтуерно приложение с образователна цел
Комисията по образованието и науката прие предложение на Бойка Маринска, свързано с придобиването на образователна и научна степен „доктор“
Бойка Маринска: Нелогично и неоправдано е да има изисквания за завършена образователна степен на служители в администрацията, а да липсва по отношение на техните ръководители
Янаки Стоилов:Училището трябва да се разглежда освен като образователна институция и като институция, която играе все по-голяма възпитателна и социална роля
Екоинициативи в Панагюрище и Велинград за Световния ден на околната средаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8311 сек., 1.7236 от тях за заявки.