RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: В партньорство с “ЕВН България” изградихме първата фотоволтаична централа в детска градина
Фотоволтаична
 

„За мен е чест да връча на „ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД сертификат за дарение който удостоверява, че те даряват фотоволтаична централа за производство на електроенергия. Те положиха модули със соларна система на покрива на ДГ „Валентина Терешкова” в Пазарджик и така градината става енергийно автономна. С този проект целим да обясним перспективността на различните източници на енергия. В крайна сметка, това е бъдещето, към което се стремим - да имаме енергия от това, което ни е дала природата - от слънцето, въздуха и водата. Благодаря на нашия дългогодишен партньор – „ЕВН България. Те предвиждат и образователни дейности с децата за възобновяемите енергийни източници”. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов при връчването на сертификат за дарение на „ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД.


fotovolt2020_petar_kostadinov.jpg
     Петър Костадинов
Фотоволтаичната централа е изградена през лятото и до дни ще заработи, заяви Петър Костадинов от „ЕВН България”. „На нас с г-н Попов и Община Пазарджик ни върви да правим нещата за пръв път. Ще припомня, че през 2013 г. в парк "Острова" открихме първата енергийна детска площадка с едни клатушки, които при движението на децата произвеждаха енергия, а сега правим и първият си проект в детско заведение - фотоволтаична централа в детска градина - това е първият подобен проект на ЕВН в Югоизточна България и Пазарджик отново е с едни гърди напред. Тази централа ще позволи на детската градина поне 50% от цялата енергия, която те потребяват годишно, да я произвеждат сами, т.е. разходите им за електроенергия ще намалеят, а  останалото количество ще бъде изкупувано, така че това ще е допълнителен ефект за тях, но най-големият ефект считаме, че е възможността в ранната детска възраст, когато е времето за възпитание за отговорно отношение към ресурсите и природата, децата нагледно да могат да видят ползите от произвеждане на енергия от слънцето”, заяви Петър Костадинов.

„Пазарджик като община и г-н Попов за пореден път се доказват като отговорни партньори, с които работим”, каза още Костадинов.
Фотоволтаичната електроцентрала е за производство на електрическа енергия за собствени нужди и генериране на излишната енергия в мрежата  с инсталирана мощност: 29,76 кw и е на стойност 44 777 лв. Състои се от 96 броя фотоволтаични модули, монтирани на покрива на сградата на ДГ „Валентина Терешкова” в Пазарджик. Прогнозното количество произведена електрическа енергия е 37,05 мегаватчаса на година. Излишната енергия ще се изкупува от „ЕВН България ЕС” ЕАД съгласно сключен с Община Пазарджик договор за срок от 20 години.

Фотоволтаична
От ляво на дясно: г-н Тодор Попов, кмет на община Пазарджик, г-жа Живка Спасова, директор на детската градина, г-н Петър Костадинов, ръководител отдел Комуникации, г-н Иван Дошев, ръководител Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Пазарджик. 
Фотоволтаична


Тази страница е видяна: 453

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 20 October 2020 - 14:59:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион лева
Тодор Попов: Дежурната детска градина е знак на съпричастност към работещите на първа линия наши герои
Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни
Тодор Попов: Започваме реновиране и на Градската градина, за да отговорим на очакванията на хората
Тодор Попов: Подменяме пейките в Градската градина в Пазарджик, след допълнителна дезинфекция и цялостно почистване на парка
Тодор Попов: Обединена и сплотена България е възможна
Тодор Попов: Всичко, което е днес България, излиза от Словото!
Дарители не подминаха детска градина „Зорница“
Детска градина ЯВОР чукна 1 годинка
Задигнаха и комарниците от прозорците на детска градинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4684 сек., 1.3665 от тях за заявки.