RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Д-р Станислав Коцев от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик - с научна публикация за имунологичните аспекти на COVID-19
dr_stanislav_kotev.jpg

Д-р Станислав Коцев от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик  заедно с четирима свои колеги от Пловдив и София са автори на научна публикация, която излезе на английски език. Материалът им е публикуван в края на месец септември в научното списание „World Journal of Biological Chemistry“. Статията  „Immunological aspects of COVID-19: What do we know?“ е  обзор върху имунологичните аспекти на COVID-19. Освен д-р Коцев в авторския колектив са  имунологът д-р Цветелина Великова, д.м, асистент към Медицински факултет на СУ „Свети Климент Охридски, епидемиологът д-р Христиана Бацелова, асистент към „Катедра по епидемиология и медицина на бедствените ситуации“, Медицински университет-Пловдив  и Даниел Георгиев - студент по дентална медицина в Медицински университет-Пловдив.


  В публикувания материал се обсъждат ролята на имунната система за протичането на коронавирусната инфекция, имунологичната памет на организма след преболедуване, подходите за лечение и потенциалните възможности за разработването на ефикасна ваксина. Дискутираните проблеми подчертават значението на взаимодействието между вируса и заразения организъм, значението на съпътстващите заболявания за протичането и тежестта на  инфекцията, възможните усложнения и изхода от заболяването.

 От  месец март 2020 г. същият екип поддържа Facebook страницата Коронавирус /информация/, на която ежедневно се публикуват данни от български и международни източници за разпространението на COVID-19 у нас и по света, както и  новости, свързани с протичането, лечението и профилактиката на заболяването.

   Освен, че е един от лекарите, които се борят с COVID - 19 от самото начало на разпространение на болестта в  област Пазарджик, д-р Станислав Коцев е единственият до момента лекар от болница в региона с  научна публикация по темата, посочиха от МБАЛ-Пазарджик.
Статията е достъпна на: https://f6publishing.blob.core.windows.net/b2361830-3893-4d90-a67a-88fd5f6494a5/WJBC-11-14.pdfТази страница е видяна: 1052

 Публикувано от: pamedia на Thursday 01 October 2020 - 13:24:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пробите на деца на 4 и 8 години в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ-Пазарджик са отрицателни за COVID-19
Медицинска сестра е пребита от придружителка на пациентка в Инфекциозно отделение на МБАЛ Пазарджик
Трима доброволци започнаха от днес работа в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик
Двата нови случая на COVID-19 са на жени от II-ро Вътрешно отделение на "МБАЛ-Пазарджик" АД
Шефката на Инфекциозно представи доклад на тема: " Хепатит Е - невидимият враг" по време на научна конференция в столицата
80-годишен юбилей отбеляза Родилното отделение в МБАЛ-Пазарджик
Родилното отделение на „МБАЛ Пазарджик“ е номинирано за „Златна ябълка“
В Инфекциозното отделение към МБАЛ-Пазарджик - в готовност да изолират болни със съмнение за коронавирус
Екип на ВМА дезинфекцира Интензивното отделение в МБАЛ Пазарджик и обучи екипа на болницата
Завършила в Мюнхен лекарка става доброволка в Интензивното отделение в МБАЛ – ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7393 сек., 1.6454 от тях за заявки.