RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За допълнителен отпуск на работещите в образователните институции се договориха Община Пазарджик и синдикатите
1vi_klaz17.jpg

Размерът на основния платен годишен отпуск на непедагогическите кадри, които са синдикални членове, да бъде увеличен с 20 работни дни и с до 10 дни над договореното в чл.29, т.1 от Общинския колективния трудов договор за учители и директори, се договориха кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и лидерите на синдикалните организации.


"Трудностите, предизвикани от пандемията с COVID-19 и обявеното извънредно положение, няколкото грипни ваканции през изминалата учебна година, изчерпиха годишния отпуск на голяма част от учителите и непедагогическия персонал. Това породи необходимостта от увеличаване на размера на отпуските", коментира кметът Тодор Попов. „Ще добавя и адмирациите си към труда на нашите учители, които положиха много усилия, за да завърши успешно тази нетрадиционна учебна година. В допълнение ще посоча, че в момента във всички училища в Община Пазарджик тече подготовка за посрещането на учениците на 15 септември, съобразено с изискванията на здравното министерство за провеждане на нормални и безопасни учебни занятия в присъствена форма“, уточни кметът на Пазарджик.

От промяната с допълнителните дни отпуск, ще могат да се възползват педагогическите и непедагогическите специалисти от системата на образователните институции в общината, които са синдикални членове на Съюза на българските учители към КНСБ, на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

Промените са в резултат на анекс към Колективния трудов договор за системата за образованието в община Пазарджик и е подписан от кмета Тодор Попов, председателя на Синдиката на българските учители към КНСБ Гина Кръстанова, от Димитър Хаджидимитров от Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа" и от Валери Стоянов  от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. 
pz_obshtiana17z.jpgТази страница е видяна: 687

 Публикувано от: pamedia на Monday 17 August 2020 - 13:47:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Инспекцията по труда: Платеният отпуск се използва до края на давността му, дори да не е отложен. Работодателят може да предоставя едностранно само платения отпуск
113 хиляди са работещите в област Пазарджик
Синдикатите в Математическата гимназия не искат оставката на директора Ангел Велков
Д-р Петър Москов и Валентин Карабойчев се срещнаха с работещите в МБАЛ Пазарджик
Кметът на Пазарджик забранява бурките в общинските и държавни институции
РИОСВ-Пазарджик продължава да е сред първите по прозрачност институции
За годишния отпуск и неговата давност
Граждани, фирми и институции се включват в дарителската кампания на МБАЛ „Пазарджик“
Пазарджик забрани бурките за всички институции и обекти на територията на общината
Областният излиза в отпуск по призива на премиераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5433 сек., 1.4581 от тях за заявки.