RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ремонтът на гарата ще започне през 2013 година и ще струва 1,4 млн.лв
ж.п.гара Пазарджик
Сградата на ж.п. гара Пазарджик е една от трите в страната, която ще бъде ремонтирана с реализацията на проект по Оперативна програма „Транспорт”. Освен пазарджишката гара ремонти ще има на гарите в София и Варна. Прогнозната стойност на ремонтните работи в Пазарджик е около 1,4 милиона лева, съобщи на пресконференция областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов. Ремонтът на гарата беше обещан по време на изнесеното заседание на Министерски съвет от министъра на транспорта Ивайло Московски.

До края на 2012г. ще бъде сключен договор с избрания изпълнител за ремонтните дейности на ж.п. гара Пазарджик. Към настоящия момент експерти от Национална компания „Железопътна инфраструктура” изготвят задание за проектиране и строителство. Ще бъде изготвена необходимата документация за възлагане на обществена поръчка, за избор на изпълнител и инженеринг, както и за избор на консултант за оценка на съответствието и осъществяване на строителен надзор. В началото на 2013г. ще започнат ремонтните дейности, предвижда се до края на 2014г. проектът да бъде завършен, допълни д-р Баксанов.
Проектът предвижда цялостно преустройство и саниране на гара Пазарджик. В западната част на гарата, до чакалнята ще бъдат разположени само наематели и помещения за обществени нужди, а в източната част – помещенията на НК „Железопътна инфраструктура”. Предвидено е привеждане на сградата в съответствие с новите норми за топлоенергийна ефективност, преустройство и подмяна на ел. инсталациите, на вътрешната ВиК и противопожарната инсталация. Нова отоплителна инсталация с два газови котела, вентилация и ремонт на кухнята, ресторанта и тоалетните.
По време на ремонтите няма да бъде спирано движението на влаковете, нито пък ще бъде препятствана работата на автогарата, която се намира на гарата в Пазарджик, съобщи областният управител.
Освен гарата ще бъде ремонтиран и целия релсов път и всички съоръжения в участъка Септември-Пловдив. Модернизацията на железопътния частък е от значение и за европейските транспортни коридори и връзката с турската и гръцка граници при Свиленград. С изграждането на железопътната инфраструктура, трасето ще позволява пътническите влакове да се движат със 160 км/ч., за подвижния състав с накланящи се кошове допустимата скорост ще е 200 км/ч, а при товарните влакове - 120 км/ч.
Освен подмяна на цялата контактна мрежа, смяна на траверсите и ж.п.стрелките, ще бъдат изградени и реконструирани пешеходни подлези и надлези. От много години пазарджишкият подлез не се ползва заради окаяното си състояние, но това е  за сметка на риска, който пешеходците поемат.
Реализацията на проекта" Модернизация на железопътен участък Септември-Пловдив, част от Трансевропейската железопътна мрежа" ще бъде реализирана в три лота, като първият обхваща модернизацията на железопътна отсечка Септември-Пазарджик" от Консорциум "Свителски-РВП Кьоне". Стойността на този лот е 57 хиляди лева без ДДС и в него влизат и ремонтите на гарите в Пазарджик и Септември. Вторият лот е за трасето Пазарджик-Стамболийски, а третият - за ремонта на ж.п.инфраструктурата от Стамболийски до Пловдив.Тази страница е видяна: 1693

 Публикувано от: pamedia на Monday 23 April 2012 - 13:02:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ремонтът на оградата на ОДЗ “Здравец” ще струва 43 295 лв.
Ремонтът на гарата е за над 3,5 милиона лева. От 1 януари средно с 5% ще поскъпнат билетите
От АПИ са обещали на кмета до месец да започне ремонтът на моста на Луда Яна
До 15-20 дни може да започне ремонтът на моста над Луда Яна и да продължи 3 месеца /видео/
Очаква се ремонтът на пазарджишката гара най-после да започне идния месец /видео/
Бойко Борисов разпореди до седмица да започне ремонтът на мост при пътен възел Церово
Новата учебна година в Пазарджик 2013 2014
Приоритетите за 2013 година – автогарата, банята, водният цикъл
Четири нови специалности искат средните училища за 2013/14 година
Изцяло изрисуван локомотив ще мине през гарата в Пазарджик утреТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3948 сек., 1.2994 от тях за заявки.