RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Община Пазарджик обмисля да приложи нова технология за обработка на битовите отпадъци
obs200528.jpg

„Тревожи ни фактът, че много бързо ще запълним новата клетка на регионалното депо за твърди битови отпадъци, още повече, че само община Пазарджик генерира 80-90 хиляди тона, а депото е регионално, а не общинско. Сепариращата инсталация ще ни позволи да редуцираме отпадъка с 30%, но дори и след това клетката бързо ще бъде запълнена, затова обсъждаме нова технология за обработка на сметта, която да намали обема на депонирания отпадък. Затова търсим начин за третирането му така че обемът да остане по-малък. До два месеца - до лятото или до есента ще съм готов с това предложение“. Това заяви пред общинските съветници кметът Тодор Попов по време на обсъждането на актуализацията на местните такси.


Всички общински услуги и дейности, като оркестър, състави, културни институции, както и услугите по сметосъбиране, осветление и т.н. са финансово обезпечени със средства от бюджета на Община Пазарджик, но за съжаление, тези средства вече не стигат и в скоро време ще представя на Вашето внимание цялостен анализ с предложения за корекции и на такса битови отпадъци, най-вероятно и на имотния данък, както и за автомобилите. Това каза още  Тодор Попов. В отговор на общинския съветник Евтим Янев, който попита не е ли време за актуализация на бюджета, след като отчетът за 4-ти месец е 8 млн. 423 хил. лв. местни приходи, е а пък разходите са 13 милиона лева, кметът потвърди, че актуализация ще има през юли. Ще има и корекции в местните данъци и такси, защото не е логично за автомобил да се плаща 100 лв, а за апартамент 50 лв., обясни Тодор Попов.

Тодор Попов заяви, че предстои и рефинансиране на общинския дълг, заради което вече се водят преговори с Общинска банка. Очаква се и отпускане на безлихвен заем от държавата.

Преди дебата по местните финанси ОбС упълномощи д-р Никола Пенчев да представлява общината в Общото събрание на акционерите на МБАЛ – Пазарджик АД, както и кмета в Общото събрание на „Тролейбусен транспорт“ АД.

obs200528b.jpg


Тази страница е видяна: 990

 Публикувано от: pamedia на Thursday 28 May 2020 - 17:15:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Брейкъри се събират в Пазарджик за "Обработка на земята – нова реколта"
Бедствено положение искат 9 общини в Пазарджишко, за да заработи депото за битовите им отпадъци
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Тодор Попов: Не съм се отказал от банята, но първо ще направим една нова в квартала
Поздрав от кмета на община Пазарджик Тодор Попов
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион лева
Поздрав от кмета Тодор Попов до здравните работници в община Пазарджик
Поздравление от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов по случай 3 март
ЕКОИНВЕСТ организира две кръгли маси за внедрена пилотна технология за пране на полимерни отпадъци по проект „EcoPlastPran“
ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК Г-Н ТОДОР ПОПОВ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5728 сек., 1.4957 от тях за заявки.