RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
По предложение на общинските съветници от ГЕРБ Пазарджик творци на културата без доходи от кризата ще се подпомагат еднократно със 750 лева
 ginche_karaminova2020_05.jpg
До 14 май 2020 г творци, артисти и изпълнители без трудов договор и които не са в пенсионна възраст и са без доходи в резултат на кризата, предизвикана от пандемията с корона вируса ще могат да кандидатстват за еднократна помощ. Припомням, че предложението за това бе направено от четирима общински съветници от групата на ГЕРБ в общинския съвет на Пазарджик. Освен да не работят по трудов договор и да не са пенсионери, кандидатите трябва още да  нямат  парични задължения към държавата и към община Пазарджик, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, или задължения към осигурителни органи и за периода на извънредното положение в държавата, месечният доход на член от семейството им да не надвишава размера на една минимална работна заплата, както и  да нямат  влязла в сила присъда за престъпление против собствеността или против стопанството.


Самото кандидатстване ще става чрез подаване на заявление с предварително одобрена бланка, която може да се изтегли от сайта на Общинския съвет или община Пазарджик. Те трябва да внесат в деловодството и мотивационно писмо, в което да е описан поне един конкретен художествен факт, произведение или събитие, създадено, представено или реализирано на територията на община Пазарджик или на национално и международно ниво в сферата на визуалните или изпълнителските изкуства, самостоятелна или участие в колективна изложба, издадена книга, участие като автор или изпълнител в театрално, музикално или танцово изкуство за 2019 г. Освен мотивационното писмо ще се изисква представянето на творческа биография и удостоверение за активна банкова сметка.

 „По тази мярка ще могат да кандидатстват художници, писатели на свободна практика, балетисти, музикални педагози, които бяха засегнати от кризата и доходите им буквално за дни спаднаха до нулата. Целта ни е те да бъдат подпомогнати, за да си платят сметките и да имат пари за живот докато рестриктивните мерки породени от кризата постепенно отшумят“, коментира основният вносител на предложението Гинче Караминова, която е общински съветник  и областен секретар на ГЕРБ Пазарджик.  Документите ще се приемат всеки работен ден от 8.30 ч. до 12.30 ч. и от 13.30 ч. до 17.30 часа в деловодството на Общински съвет – Пазарджик, стая 1311, ет. 13 в сградата на Община Пазарджик, бул. „България” №2.  Крайният срок за продаване на документи е  до 17 часа на 14 май 2020 година.

ОбС


Тази страница е видяна: 780

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 05 May 2020 - 22:39:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общински съветници от групата на ГЕРБ с предложение за подпомагане на културни дейци, засегнати от кризата в Пазарджик
ПП ГЕРБ - Пазарджик с поздрав към учители, творци и деятели на културата
График на приемните на общинските съветници от ГЕРБ в Пазарджик за май и юни
Открита приемна на общинските съветници от ГЕРБ в Пазарджик
Дaниела Дариткова в Пазарджик: Зад Иван Панайотов и общинските съветници от ГЕРБ ще застане цялата държава
Общинските съветници на Стрелча си намалиха заплатите до 140 лева
График на приемните на общинските съветници от ГЕРБ
Общинските съветници от ГЕРБ възстановиха приемните си за граждани
Общинските съветници от ГЕРБ обявиха приемните си дни за април и май
Областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов поздрави общинските съветници и гражданите на Пазарджик и общината по повод Деня на българската общинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7681 сек., 1.6641 от тях за заявки.