RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тридесет проекта за 225 000 лева са одобрените по „Чиста околна среда 2020“ в област Пазарджик
Пазарджик
 В рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2020“ и обявения от МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“ 30 проекта на общини, кметства, училища, обединени детски комплекси и детски градини от Пазарджишка област ще получат финансиране.
До 10 000 лева ще получат 15 проектни предложения - на общините Брацигово и Септември и на кметствата в селата: Добровница, Гелеменово, Радилово, Капитан Димитриево, Кръстава, Грашево, Смилец, Дюлево, Сестримо, Мененкьово, Щърково, Бяга и Баня.
Финансиране от 5000 лева ще получат за реализиране на проектите си и 10 училища от региона – езиковата гимназия”Бертолд Брехт”, професионалната гимназия по икономика и мениджмънт и НУ”Васил Друмев” в Пазарджик, както и основните училища в с. Ивайло и с. Гелеменово. Сред одобрените проекти са и тези на ОУ„Проф. Марин Дринов” и на център за подкрепа и личностно развитие в гр. Панагюрище. Финансиране са спечелили и проектите на СУ„Народни будители”, гр. Брацигово,  НУ„Паисий Хилендарски” в гр. Стрелча и на ОУ „Васил Левски”, с. Кръстава, община Велинград.
Пет детски градини от област Пазарджик също ще могат да реализират проектите си с финансиране от ПУДООС - ДГ„Радост” и ДГ„Еделвайс” във Велинград, както и детските градини в селата Добровница, Калугерово и Исперихово.
Основните дейности по утвърдените проекти са свързани с почистване и облагородяване на паркове, създаване и възстановяване на зони за отдих и спорт, изграждане на детски съоръжения, класни стаи сред природата, съоръжения за игра на открито и др.
Изпълнението на проектите ще бъде проследено от РИОСВ – Пазарджик. След проверка и протоколиране на заложените и изпълнените дейности, директорът на екоинспекцията одобрява коректната им реализация пред ПУДООС.
 
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 179

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 05 May 2020 - 11:50:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пазарджишка област 17 проекта ще се реализират с пари от кампанията „Чиста околна среда 2016” на ПУДООС
Екопроекти за 240 хиляди лева по "Чиста околна среда" ще се реализират в област Пазарджик
По национална кампания „Чиста околна среда” ще се реализират 9 проекта
Общо 21 проекта от областта ще бъдат финансирани от ПУДОС в рамките на кампанията „За чиста околна среда”
Националната кампания „За чиста околна среда“ стартира с 3,5 млн. лева
34 проекта за паркове, градинки и зони за отдих ще се реализират в областта в рамките на кампанията „За чиста околна среда“
Община Пещера ще реализира два проекта „За чиста околна среда“ в Радилово, Капитан Димитриево и Пещера
За поредна година стартират конкурсите „За чиста околна среда“
Стартира ежегодният конкурс за общини, кметства, училища и детски градини „Чиста околна среда 2019 г.“
Над 6 милиона лева допълнително за 2020 година отпусна правителството на ГЕРБ за област ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.2549 сек., 2.1676 от тях за заявки.