RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пещера ще реализира два проекта „За чиста околна среда“ в Радилово, Капитан Димитриево и Пещера
Капитан Димитриево

Министърът на Околната среда и водите Емил Димитров e утвърдил Протокол с одобрени и класирани проектни заявления, подлежащи на финансиране в кампания „ За чиста околна среда – 2020 г.“


От 901 проекти на общини и кметства са финансирани 232, като между тях са два на Община Пещера и Кметства Радилово и Капитан Димитриево. Пещерското село Радилово е кандидатствало с проект “Облагородяване на зелени площи и обособяване на кът за отдих и спорт“. Кметство Капитан Димитриево е с класиран проект „Мисия чиста природа - спорт и здраве“.

Проектът на Капитан Димитриево предвижда рехабилитация и облагородяване на площ между улица „Цанко Церковски” и улица „Димитър Благоев”, с размери 12м. ширина и 22 м. дължина, чрез изграждане на спортна площадка на открито, която ще бъде оградена с пояс от зелени храсти и паркови дървесни видове. Ще се създаде зона за отдих с нови пейки. Ще бъдат поставени нови кошчета за отпадъци и соларни лампи. На спортната площадка ще бъде поставена ударопоглъщаща настилка и ще бъдат монтирани спортни съоръжения на открито за създаване на кът за спортуване. Озеленяването и облагородяването на спортната площадка се предвижда да се реализира с помощта на гражданска активност с доброволно  участие.

Проект “ Облагородяване на зелени площи и обособяване на кът за отдих и спорт“ на Радилово включва почистване на зелените площи, залесяване, обособяване на кътове за отдих и създаване на кът за спорт на открито чрез монтиране на спортни съоръжения. Предвижда се още поставянето на чешма и на соларни лампи.

С реализиране на проектните дейности ще се подобри качеството на живот на  територията на Радилово и К. Димитриево, чрез взаимосвързани дейности по подобряване на зоните за обществен отдих и осъществяване на спорт на открито с цел повишаване на екологичната култура за населението на селото, посочиха от Община Пещера.

Финансирането е в размер на до 10 000 лв. Проектите са представени за участие в Национална кампания „Чиста околна среда 2020 г.“ и са класирани в конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“ на  МОСВ и ПУДООС.

Радилово


Тази страница е видяна: 494

 Публикувано от: pamedia на Monday 04 May 2020 - 14:11:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От тази сутрин напълно затворен е пътят Радилово-Капитан Димитриево в община Пещера
По национална кампания „Чиста околна среда” ще се реализират 9 проекта
Тридесет проекта за 225 000 лева са одобрените по „Чиста околна среда 2020“ в област Пазарджик
В Пещера, Радилово и Капитан Димитриево ще се изкърпват уличните дупки по план
В Пазарджишка област 17 проекта ще се реализират с пари от кампанията „Чиста околна среда 2016” на ПУДООС
Общо 21 проекта от областта ще бъдат финансирани от ПУДОС в рамките на кампанията „За чиста околна среда”
34 проекта за паркове, градинки и зони за отдих ще се реализират в областта в рамките на кампанията „За чиста околна среда“
ГЕРБ-Пещера регистрира Николай Зайчев за втори мандат, листа от 21 кандидат-съветници и кандидати за кметове на с. Радилово и с . Капитан Димитриево
Пътят за Пещера през Радилово е затворен от днес, пътува се през Капитан Димитриево
Десислава Костадинова и Николай Зайчев се поклониха пред паметника на Априлци в с. Капитан Димитриево, община ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5432 сек., 1.4415 от тях за заявки.