RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
На спешна среща кметът на Пещера, председателят на ОбС, директорът на МБАЛ „проф. Д. Ранев“ и общопрактикуващите лекари обсъдиха по-строги мерки в борбата срещу COVID-19
Пещера
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов и д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет Пещера проведоха спешна среща заради коронавируса.  Двамата, заедно с  д-р Стоил Апостолов- директор на МБАЛ „проф. Д. Ранев“ и общопрактикуващите лекари от града обсъдиха въвеждането на по-строги мерки в борбата срещу COVID-19.

„Общопрактикуващите лекари и медиците от спешна помощ са в предните позиции за борбата с коварния вирус. Предстоят ни седмици, които ще бъдат най- рискови както за населението, така и за здравния персонал. Нужно е всеки човек да бъде запознат със спецификата на заболяването и клиничната картина при заразяване с коронавируса. Не бива да се поддаваме на паника и емоции, а да се щадим и пазим взаимно, заяви д-р Апостолов.

„Необходима е пълна мобилизация, защото справянето с подобна криза изисква отговорност от всеки. В интерес на всички ни е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Всеки човек е длъжен да спазва лична хигиена, да използва предпазни средства и да следи състоянието си“, подчерта д- р Пенев.

По инициатива на градоначалника и със съгласието на всички присъстващи в града ще заработят два телефона предназначени за възрастни и деца. На допълнително посочени номера в почивните дни ще дежурят педиатър и медик, които ще приемат обаждания на хора с профил за симптоми на COVID-19. По този начин постъпилата информация ще се обедини, ще се разтовари част от работата на личните лекари и ще се повиши представата за общата картина на заболеваемостта в общината. Според д-р Апостолов местните медицински центрове могат да заработят в пълен капацитет при нужда. При недостиг на леглова база ще бъде спряна работата на физиотерапевтичния център, като леглата ще се увеличат от 10 на 25. Медиците припомниха, че според законовите разпоредби действащи на територията на страната проби и тестове за корона вирус се извършват единствено в Пазарджик на пациенти с доказан профил за заболяване.
...


Тази страница е видяна: 968

 Публикувано от: pamedia на Monday 16 March 2020 - 17:00:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Община Ракитово разреши да се отворят пазарите при строги мерки на дезинфекция
Кметът на Пещера проведе работна среща със зам.-председателя на БАН чл.-кор. проф. д. и. н. Васил Николов
Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова - с поздрав към хората на първа линия в борбата с COVID-19
Заповед за въвеждане на противоепедимични мерки издаде директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов
Борбата срещу волфрамовата мина е обща кауза, декларира кметът Коев пред хотелиерите във Велинград
Кметът и председателят на ОбС- Пещера ще участват в 33-то Общо събрание на НСОРБ
В МБАЛ „Здраве“ са предприети противоепидемични мерки след заразяването с COVID-19 на медсестра, санитарка и двата пациенти
"Отново ще се влюбваме, отново ще се веселим" обещават в клип с любовни стихове лекарите от първа линия в борбата с COVID-19 в МБАЛ-Пазарджик
Бюлетините за местните избори и националния референдум пристигнаха в Пазарджик при строги мерки за сигурност
В Пазарджик Общинският щаб прие превантивни мерки срещу разпространението на COVID-19Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 3.4089 сек., 3.3545 от тях за заявки.