RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Стефан Мирев проведе среща с общините, искащи отмяна на електронни винетки
Пазарджик
Областният управител Стефан Мирев и директорът на Областно пътно управление инж. Мая Шимбова се срещнаха днес с представители на общини от региона, които ще депозират пред АПИ мотивирано предложение за освобождаване от винетни такси на определени  участъци от републиканската пътна мрежа, преминаващи през територията на област Пазарджик. На инициираната от областния управител среща присъстваха представители на общините Пазарджик, Пещера,  Велинград и Панагюрище
Агенция пътна инфраструктура е взела решение на каквато цена заплаща на общините поддръжката на републиканската пътна мрежа в границите на населените места, на същата цена общините да заплащат поддръжката на тези пътища, за да бъдат освободени от винетна такса. 5000 лв. на км. е цената за текущ ремонт и поддържане на всички пътища, за пътищата I, II и III клас, годишната такса на км. за зимно поддържане е съответно 3000, 2000 и 1000 лв. Изчислените суми за съответните километри ще бъдат за годишна поддръжка на пътищата и общините ще сключат споразумителни протоколи с АПИ, която от своя страна се ангажира с текущите ремонти и зимната поддръжка на пътните отсечки, освободени от винетни такси.
По време на срещата бяха обсъдени и евентуалните предложения от страна на общините, които трябва да бъдат представени  АПИ в кратки срокове.
Община Пазарджик предвижда освобождаване от винетни такси на следните  пътни участъци от републикански пътища - от гр. Пазарджик до с. Звъничево, от гр. Пазарджик до с. Добровница, от с. Черногорово до отбивката за с. Росен, от гр. Пазарджик до с. Драгор и пътя между селата Дебръщица и Паталеница.
Община Пещера ще мотивира предложение до АПИ за две републикански отсечки. Това са Радилово – Пещера и участък от пътя Пещера – Брацигово.
Община Велинград предвижда освобождаване от винетни такси за пътни участъци, които са част от републиканския път Велинград – Сърница. Това са пътните връзки от Велинград до селата Цветино и Абланица. 
 
 

 


Тази страница е видяна: 745

 Публикувано от: pamedia на Friday 28 February 2020 - 15:59:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стефан Мирев призова общините стриктно да спазват разпоредбите при транспортирането на дървесина
И Стефан Мирев спази традицията за среща с бившите учители по повод 24 май
Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха домакини на вълнуваща среща с учители пенсионери
Стефан Мирев инициира работна среща за учредяване на Асоциация по ВиК между 7 Родопски общини в региона
Областният управител Стефан Мирев ще се среща с ръководството на МРРБ за ремонта на пътя за Нова Махала и Фотиново
Поздрав от областния управител Стефан Мирев
Зам. областният управител Стефан Мирев е новият Областен
Приоритетите на новия областен управител Стефан Мирев 
Стефан Мирев свиква извънредно заседание на Областния кризисен щаб в 17.30 ч
Заместник областният управител Стефан Мирев се включи в инициатива на ученици от ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4482 сек., 1.3592 от тях за заявки.