RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Стефан Мирев инициира работна среща за учредяване на Асоциация по ВиК между 7 Родопски общини в региона
Пазарджик

В присъствието на зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова и областния управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на общини от Родопската част на областта декларираха готовност за обединяване в нова Асоциация по ВиК с единен оператор „ВКТВ“ ЕООД гр. Велинград.


Област Пазарджик е с най-раздробената територия в страната по отношение на ВиК операторите. Действащата ВиК Асоциация с оператор ВиК Пазарджик, обединява общините Пазарджик, Септември и Лесичово, на по-късен етап решения за присъединяване взеха общините Стрелча и Панагюрище. Останалите седем общини в областта – Велинград, Сърница, Ракитово, Брацигово, Пещера, Белово и Батак имат действащи общински ВиК оператори.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството подкрепя обединението на седемте общини в Асоциация.  За да се развива ВиК инфраструктурата на територията на тези седем общини, са необходими инвестиции, разширение и изграждане на нови съоръжения, каза по време на срещата зам. министър Крумова.  Тя допълни, че окрупняването на ВиК дружествата ще гарантира оптимизация на работата, на ресурсите и на обслужването на клиентите. Районът е богат на води и минерални находища, което е предпоставка за развитието на туризма, но за целта инфраструктурата трябва да бъде адекватна и достъпна до всички потребители.
Домакин на работната среща бе кметът на община Велинград, присъстваха кметове на общини, председатели на общински съвети и управители на ВиК дружества от седемте общини. Процесът на окрупняване на ВиК дружествата ще бъде предшестван от актуализация на бизнес-плановете им. Особено важен елемент в тях е размерът на заложените инвестиции. Областна администрация ще разработи съгласувано с МРРБ насоки към общините за бъдещото обединяване в Асоциация по ВиК, в изпълнение на Закона за водите.


Тази страница е видяна: 7986

 Публикувано от: pamedia на Monday 23 April 2018 - 22:51:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
И Стефан Мирев спази традицията за среща с бившите учители по повод 24 май
Стефан Мирев проведе среща с общините, искащи отмяна на електронни винетки
В Пазарджик предстои учредяване на Асоциация на географите
Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха домакини на вълнуваща среща с учители пенсионери
Областният управител Стефан Мирев ще се среща с ръководството на МРРБ за ремонта на пътя за Нова Махала и Фотиново
Поздрав от областния управител Стефан Мирев
Зам. областният управител Стефан Мирев е новият Областен
Приоритетите на новия областен управител Стефан Мирев 
Стефан Мирев свиква извънредно заседание на Областния кризисен щаб в 17.30 ч
Заместник областният управител Стефан Мирев се включи в инициатива на ученици от ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4049 сек., 1.3060 от тях за заявки.