RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С протест в Пазарджик по две точки от дневния ред граждани посрещат общинските съветници
 Протест

Два протеста се сляха в едно пред сградата на Община Пазарджик. Протестите са във връзка с предложения, които днес ще гласуват общинските съветници. Жители на Црънча протестират срещу закриването на детската градина и настояват тя да остане да функционира с наличните в момента 14 деца. Пръв думата взе Трендафил Величков от Обществен съвет за развитието на Црънча, който се обърна към съветниците, за да им припомни какви обещания са поемали пред обществеността в предизборната кампания.

Д-р Елена Маджарова, председател на Обществения съвет за Црънча, заяви, че никой няма право да разрушава нещо, направено някога с труда на жителите на Црънча – на родителите, на бабите и дядовците на протестиращите. Според нея броят на децата е достатъчен, за да се запази детската градина.
Протест

„Това ще е срам и позор, ако натиснете копчето за закриване на детска градина Црънча“, заяви Василка Петрова от Црънча. В изказването си тя също се върна в годините на създаването на градината, като сподели, че градината е оборудвана с дарения от жителите, било то килими, столове, маси или покривки. „Не натискайте така лесно бутона, както натиснахте бутона за гората и за социалния патронаж. Децата не искат да пътуват до Паталеница. Нека съветниците да гласуват по съвест, защото и те са родители, и те имат деца“, призоваха жителите на селото. На протеста бяха и жители от Ивайло, които също настояват тяхната детска градина да се запази. Организаторите на протеста ще присъстват на заседанието на ОбС-Пазарджик, а протестиращите ще останат пред Общината до гледането на точката.
prot200131b.jpg

Част от протестиращите бяха дошли, за да заявят позицията си срещу концесията на тенис кортовете на „Писковец“. Треньори от тенис клуб „Пазарджик“, които взеха микрофона и говориха пред събралите се граждани, се обявиха срещу това предложение. Според Силвия Ботушарова Пазарджик няма нужда от тази концесия и клубът им с подкрепата на Министерство на спорта би могъл да направи необходимото реновиране на терена и изграждането на закрит тенис корт. Тя също припомни, че клубът и тенисистите са дали своя принос за развитието на кортовете и това не бива да се забравя от съветниците.

В спокойна обстановка протестиращите изчакват началото на заседанието на Общинския съвет.
Протест


Тази страница е видяна: 2011

 Публикувано от: pamedia на Friday 31 January 2020 - 13:58:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Две точки в Дневния ред за тържествената сесия на ОбС Пазарджик
Общинските съветници на БСП ще приемат граждани по график
Общинските съветници от ГЕРБ възстановиха приемните си за граждани
Граждани сигнализират общинските съветници: Разписанията на автобусите не се спазват
Двете наредби за бурките, комисия за избор на омбудсман и Отчета на бюдежета за 2015-та, са основните точки от дневния ред на ОбС Пазарджик
Шефът на Дневния център за деца в Пещера пое Социалното в деня на предупредителния протест
ОИК потвърди имената на общинските съветници в Пазарджик
С 200 лв общинските съветници на Пазарджик си увеличиха заплатите
Слабо присъствие на граждани на организирания от три партии протест в Пазарджик
График на приемните на общинските съветници от ГЕРБ в Пазарджик за май и юниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6793 сек., 1.5776 от тях за заявки.