RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Държавен архив - Пазарджик показва филм за първия митинг в Пазарджик - на 3 декември 1989 г., на колодрума в "Острова"
demokratsia19.jpg

По повод 30 години от началото на демократичните промени в Пазарджик, Държавен архив – Пазарджик ще покаже съхранен видеоматериал – запис от митинг на независимите демократични организации и движения, проведен на 3 декември 1989 г. на колодрума в парк “Острова”.


Ентусиазмът, големите надежди и очакванията за демократични промени, справедливост и по-добър живот са в основата на изказванията на присъстващите на митинга тогава: д-р Константин Тренчев – председател на Независимия профсъюз “Подкрепа”, Мария Бойкикева от Клуб за подкрепа и гласност, Веселин Кандимиров – Независимо дружество “Екогласност”, Димитър Бранков – работник, от Независимо дружество за защита правата на човека в България, както и неговия основател и първи председател Илия Минев, Димитър Баталов – председател на Клуба на репресираните след 1945 г., Владимир Чорбаджийски – член на дискусионния клуб “Демокрация” – Пазарджик, Лили Тодорова – журналистка, Николай Комсалов – работник от СККИ “К. Русинов” – Пазарджик, Красимира Василева – актриса от ДТ “К. Величков” – Пазарджик, Емил Кошлуков – председател на организационния комитет на Независимите студентски дружества в България, проф. д-р Жельо Желев – Клуб за подкрепа на гласността и преустройството, Антон Демерджиев – актьор, Георги Спасов – член на Клуб за подкрепа на гласността и преустройството в България, заместник председател на Българския хелзински комитет и член на Националния съвет на Независимия профсъюз “Подкрепа”.

Всички граждани, за които  първите стъпки на демократичните  промени в Пазарджик преди 30 години представляват интерес, могат да гледат видеозаписа от първия независим, непартиен и неправителствен митинг в Пазарджик на 3 декември 2019 г. (вторник) от 11,30 часа в залата на Община Пазарджик в театъра (до постоянната експозиция “Никола Манев”). Поканата е от организаторите - Държавен архив – Пазарджик.
 
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 625

 Публикувано от: pamedia на Monday 02 December 2019 - 16:45:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Колодрума на 3 декември ще бъде отбелязана 25-та годишнина от първия митинг в Пазарджик
Държавен архив-Пазарджик отбеляза Празника на българските архивисти и 60 години Архив в Пазарджик
Ден на отворените врати в Държавен архив - Пазарджик
Държавен архив - Пазарджик припомня моменти от посещението на М. Горбачов в Пазарджик
Държавен архив - Пазарджик: 100 години от учредяването на Музикално дружество “Маестро Георги Атанасов” в Пазарджик
Документални свидетелства за отзвука в Пазарджик от подписването на Ньойския мирен договор, съхранени в Държавен архив - Пазарджик
Възпоменание от Държавен архив - Пазарджик за Никола Фурнаджиев
Държавен архив – Пазарджик отбеляза Международния ден на aрхивите
Държавен архив – Пазарджик: 135 години от Съединението на България
Държавен архив – Пазарджик: 75 години от Дравската епопеяТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5955 сек., 1.5143 от тях за заявки.