RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Артин Бъздигян: Целта, която ме води, е по-висок стандарт на живот в Пазарджик и общината
Артин Бъздигян

Г-н Бъздигян, Вие сте един от младите кандидати за общински съветници в Община Пазарджик, но и един от активните, които участват в редица срещи с избирателите. Какво Ви казват хората?

Във въпроса Ви усещам подвъпрос защо не си стоя пред компютъра и не си правя кампанията в социалните мрежи, като повечето кандидати. Ако е така, ще Ви отговоря - държа на личния контакт и искам да гледам хората в очите, когато им говоря, а не да им обещавам „звезди“ от разни напудрени плакати. На тези срещи хората споделят проблемите си, но изказват и своята благодарност, на тях се вижда оценката за работата до момента. През уикенда арменската общност се срещна с досегашния кмет и понастоящем кандидат Тодор Попов. Ние арменците сме изключително благодарни на Община Пазарджик и лично на Тодор Попов за подкрепата за арменската църква и държахме да заявим това пред него лично. В листата на Тодор Попов има двама арменци – аз и г-н Нерсес Ширинян. Арменците се гордеем с това, че сме оставили светъл отпечатък в историята на Пазарджик и продължаваме да имаме активно отношение към обществения и социален живот в общината.

Вие сте млад човек, с какви свои успехи до момента се гордеете?

Гордостта ми е чужда, но мога да споделя успехи, които ме радват. Професионалният ми опит започна в един от японските гиганти – фирма FANUC и конкретно в централата им за Европа в Люксембург, където работих като инженер по автоматизация и впоследствие технически съветник в маркетинг отдела. Учих в Европа и работих там с предварително взето решение, че ще натрупам знания и опит и ще се върна в България, за да се реализирам тук. Това и направих. Преди 5 години открих своя стартъп компания за производство на пластмасови изделия -  ЕНБ-Пласт, на която и сега съм управител, а в РАИС – Пазарджик работя като инженер по автоматизация, техническа поддръжка CNC и съм пряко ангажиран с част от управлението на компанията.

Имате завидни успехи в професионалната сфера. Кое Ви кара да се ангажирате с обществените въпроси и проблеми?

Моето разбиране, а и това на семейството ми, е, че индивидуалният успех, успехът на дадена фирма или организация е успех за града, за общността, в която живее. Но няма как да е щастлив човек, колкото и успешен да е, ако се затвори в собствената си кула и не го интересува какво става наоколо. Имам поглед за страната, а и за Европа, смятам, че има какво да дам за развитието, за надграждането на постигнатото в Пазарджик и общината. Още повече идвам от семейство, в което обществената ангажираност е черта на характера, като при дядо ми и баща ми.

По кои от обявените приоритети на кмета Тодор Попов ще работите активно?

След като съм в листата на коалиция "Новото време", с която е регистриран и Тодор Попов, значи споделям и приемам програмните приоритети и на кандидата за кмет. Реализирането на конкретни политики по всеки един от приоритетите води към основната цел - по-висок стандарт на живот за хората от града и населените места. Това е цел, за която бих работил, бих положил усилия. Това е целта, която ме води в  желанието да участвам в обществения живот. Аз не бих популистки обещавал, че минималната заплата в Пазарджик ще стане 1000 лева. Минималната заплата се определя от правителството, а и нито кметът, нито съветниците могат да разпореждат на работодателите. Бих подкрепил всеки проект, който води до икономически растеж на Пазарджик и общината. Разбира се, най-близки са ми идеите по отношение на иновациите, икономиката и инфраструктурата. Допада ми това, че около екипа на Тодор Попов се сформира едно сериозно младежко ядро – хора с идеи и с инициативи, които споделям. С г-н Попов сме обсъждали идеята за „smart city“, за това как високите технологии в дадено производство се оказват притегателен център за млади и образовани хора, а в същото време и за други компании с интерес към високотехнологично производство или иначе казано повече работни места, повече млади хора в Пазарджик.


Артин Бъздигян

kupuvaneto.jpg


Тази страница е видяна: 2345

 Публикувано от: pamedia на Monday 14 October 2019 - 17:32:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Чисти води и по-добър живот в региона на Пазарджик, след изграждането на пречиствателна станция за отпадни води
Артин Бъздигян: РАИС показва на международното изложение ЕМО – Хановер машини с най-новите технологии в машиностроенето и от новата си производствена линия
Цецка Цачева във Велинград: Ще работя за просперираща България, в която жизненият стандарт се повишава
Тодор Попов: Целта е да превърнем Пазарджик в един от най-красивите градове в страната
Този път целта е постигната
„Огняново-К“ повиши конкурентоспособността си по европроект за ново оборудване и въвеждане на стандарт
Най-малко женитби е имало в Панагюрище през 2017 г., а с най-висок коефициент на брачност са общините Пещера и Пазарджик
Нишан Бъздигян е новият председател на Сдружението на предприемачите
Нишан Бъздигян беше преизбран за председател на Сдружението на предприемачите
Нишан Бъздигян е носителят на наградата “Предприемач на годината - 2011”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6779 сек., 1.5849 от тях за заявки.