RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Огняново-К“ повиши конкурентоспособността си по европроект за ново оборудване и въвеждане на стандарт
Огняново-К

До края на ноември т.г. „ОГНЯНОВО  - К“ АД ще приключи изпълнението на договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.  С тази стъпка успешно ще приключи етапът на изпълнение по процедура “Енергийна ефективност за малките и средни предприятия”, стартиран от дружеството през месец ноември 2017 г. Параметрите на проекта и неговото изпълнение бяха представени на пресконференция днес в зала в хотел „Хебър“ - Пазарджик от ръководството на компанията.
Огняново-К

Основната цел на проекта е свързана с повишаване на конкурентоспособността на „ОГНЯНОВО - К” АД чрез реализиране на мерки за намаляване на енергийното потребление, повишаване на капацитета и производителността на предприятието.  Това е постигнато чрез закупуването на енергоефективно съвременно оборудване - тежки машини, хидравличен багер, челни товарачи и минни камиони. Новата техника спомага заа повишаване на енергийната ефективност на съществуващото производство и намаляване на производствените разходи. По проекта е въведена и система за енергийно управление по стандрат EN ISO 50001.

Реализираните дейности по проекта са на обща стойност 3 368 842.64 лева, като безвъзмездна финансова помощ по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ възлиза на 1 496 770.76 лева, от които 1 272 255.15 лева Европейско финансиране и 224 515.61 лева национални средства, а съфинансирането от страна на компанията е на стойност 1 872 071.88 лева.

Намаляването на енергоемкостта на производството и негативното въздействие върху околната среда ще допринесе за развитието на по-зелена икономика в България. Не на последно място, в резултат на успешното изпълнение на заложените по проекта дейности, фирмата ще повиши значително производствения си капацитет и качеството на продукцията, което ще позволи привличане на нови клиенти и разширяване на дейността, посочиха от дружеството. „ОГНЯНОВО - К" АД  е най-големия производител на варови продукти в България, които намират приложение не само в строителството, но и в различни области на промишлеността. Предприятието има два завода и  собствени кариери, разположени в непосредствена близост до производството, като единият от заводите е в региона на Пазарджик - в с. Огняново, а другият - в местността Пуклина между Сливница и Драгоман.Тази страница е видяна: 3584

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 20 November 2018 - 17:34:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
"Огняново-К" повишава конкурентоспособността си по европроект
С четвърти европроект "Телекабел" осигурява ново високотехнологично оборудване
Ново оборудване в РАИС по проект за повишаване на производствения потенциал
Социалният патронаж в Лесичово получи ново кухненско оборудване
В „Хигия“ откриха обновената и разширена физиотерапия. Има и ново оборудване - комбиниран физиотерапевтичен апарат „Intelect Neo“
Домашният социален патронаж в Пещера вече е с ново професионално оборудване и обзавеждане на кухненския блок
Община Пещера кандидатства с нов проект за ново оборудване и обзавеждане на кухнята на Домашния социален персонаж
Община Пещера осигурява ново оборудване и обзавеждане за кухненския блок на Домашния социален патронаж
ВСС повиши Роман Василев в ранг върховен прокурор
Проект цели да повиши капацитета на служителите в областната администрацияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6826 сек., 1.5841 от тях за заявки.