RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Според проучване, поръчано от "Коалиция БСП за България": Изборите в Пазарджик ще се решат след балотаж
 
КАМПАНИЯ МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019
Избирането на Тодор Попов никак не е сигурно

Този извод сочат резултатите от социологическо проучване, извършено на територията на община Пазарджик от Галъп Интернешънъл. Проучването е представително. В него са взели участие 1000 пълнолетни жители на община Пазарджик и е проведено в периода 20-27 септември по поръчка на Коалиция БСП за България. Проучването обхваща както Пазарджик, така и други областни центрове, в които левицата подкрепя независими кандидати.


Преобладаваща част от жителите на община Пазарджик искат нов кмет и промяна в управлението. Само 1/3-та одобряват политиката на Тодор Попов и мислят, че ще е по-добре той да продължи да бъде кмет. Прави впечатление високият процент от хора, които не са пожелали или са отказали да отговорят на въпроса.
 

Ако изборите бяха днес, сигурно е, че никой от кандидатите няма шанс да спечели на първи тур. Очертава се сигурен балотаж между досегашния кмет Попов и Благо Солов, независим  подкрепен от БСП. Другият претендент от „тримата големи“ - кандидатът на ГЕРБ, остава на трето място без шанс за успех към този момент.
 
Причините за това вероятно са късното му включване в кампанията, слабата връзка между него и обществените проблеми, както и че донякъде понася негативите на неубедителното поведение на ГЕРБ в предишния Общински съвет и честата подкрепа, която Тодор Попов получаваше от тях при гласуванията.
Допълнителна тежест за кандидата на ГЕРБ е и негативната оценка за правителството, която анкетираните са споделили. От участниците в анкетата едва 3% са дали отлична оценка на управлението на Б. Борисов, а 39 % са го оценили със Слаб 2.

 

В случай, че Солов продължи с успешния си подход да консолидира около себе си различни формации и граждански групи, твърде е вероятно Пазарджик да има нов кмет след втория тур на изборите. Причините за това са, както в надпартийния му подход, така и в натрупаното негативно отношение към досегашното управление на общината. Най-много негативи на управлението на Тодор Попов носи ниското ниво на доходите в общината и липсата на перспектива за развитие:
 

При анализа на данните прави впечатление натрупаната умора от дългото управление на досегашния кмет, както и ерозията на доверието в него на фона на растящото несъгласие с дейността му.
Очевидно е, че никой от тримата големи няма да може да спечели самостоятелно изборите, но следвайки логиката на преобладаващото недоволство от досегашното управление и желанието за промяна, което са изразили анкетираните, най-вероятно е през ноември община Пазарджик да има нов кмет.
По-различна е ситуацията при избор на Общински съвет.
Двете основни политически формации ГЕРБ и местната коалицията, която подкрепя Солов , имат почти изравнени резултати и ако преодолеят различията ще успеят да формират стабилно мнозинство в общинския съвет или поне да се споразумеят за взаимна подкрепа по ключови въпроси.
Листата на Тодор Попов изостава значително и е на по-задни позиции в предпочитанията на анкетираните. Тя ще има ще има и по-малко съветници.
Вероятните причини за това са, както спада в доверието към Тодор Попов, така и изострените критики през последните седмици от страна на управляващата партия ГЕРБ, която всячески се опитва да се разграничи от Попов. Допълнителен негативен фактор е и това, че в листата на партия „Новото време” са включени много лица от досегашното управление, а първите позиции на листата са заети от хора, които са в роднински или други връзки с Тодор Попов.

kupuvaneto.jpg


Тази страница е видяна: 1038

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 08 October 2019 - 15:09:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Според проучване на РЗИ пушещите пазарджишки момичета са повече от момчетата
В Пазарджик БСП и още 5 партии регистрираха местна коалиция за участие в изборите
Общата подкрепа за кандидат-кметове на ГЕРБ и БСП - по-малка от подкрепата за Тодор Попов, според проучване на социолога Илия Джамбазов
Коалиция БСП Лява България регистрира листата си в 13-ти МИР-Пазарджик
“Коалиция на България” се цели в четири депутатски места от Пазарджик
Покана от Коалиция за България за концерт за закриване на предизборната кампания в Пазарджик
Евродепутатът Илияна Йотова и народни представители от Коалиция за България – с един общ приемен час в Пазарджик, на 10 януари
Ще стане ли Пазарджик модерен и богат град след изборите? ( или какво е общото между Берлин и нашия град )
ЦИК даде секретарското място в ОИК на „Коалиция за България“
ГЕРБ и Коалиция за България не се разбраха за председателското място в РИКТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8369 сек., 1.7290 от тях за заявки.