RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За два часа и половина, с почивката, в ОбС - Пазарджик бяха взети 37 решения

В края на заседанието на Общинския съвет кметът Тодор Попов благодари на съветниците за експедитивната им работа и призна, че дори малко е изненадан. За два часа и половина местните парламентаристи приеха  всичките 36 предложения на администрацията и отхвърлиха предложението на общинския съветник Румен Петков за опрощаване на годишния наем на Дружеството на писателите за ползвания от тях общински имот. Дружеството дължи 785 лв, а събираният членски внос стига само покриване на разходите за консумативи.

Предложението за опрощаване на задълженията е още от февруарското заседание на ОбС, но тогава не беше прието да се разглежда извънредно, а днес мнозинството окончателно го отхвърли.
За два часа работа съветниците отметнаха обемни предложения като продажбата на общинския дял в „Пазар на производителя“, няколко продажби на други общински имоти, стартиране на концесия за други, приемане на отчета на бюджета за 2011 година, закриването на две училища и обявяването на други две за средищни. Почти всички точки минаха без дебат и с директно гласуване.
Квалифицирано мнозинство получи отхвърляното на два пъти предложение  за преобразуване на собствеността от публична в частна на полски път и напоителен канал в Говедаре с цел последваща продажба, с която да се разшири базата на местната фирма “ЕЛИНОРД-МЕТАЛС”ЕООД. Именно от тази фирма е постъпило искане за закупуване на имотите.
Съветниците гласуваха да бъде развален договора за концесия на газстанцията на ул.“Пловдивска“, поради неизпълнение на задълженията от „Автоведа ООД с управител Данчо Желев. След подписване на договора, фирмата не е пристъпила към изпълнение на нито една клауза от договора по отношение на плащания към общината, както и разкриване на работни места.
Местните парламентаристи дадоха съгласието си и за конкурс за отдаване на под наем на казиното в парк-остров „Свобода“. Не беше прието предложението на Тодор Георгиев от ГЕРБ в условията за конкурса да отпаднат преференциите за спонсори на общината, но в тази си част основното предложение беше коригирано и вместо 50 точки бившите и настоящи спонсори ще получат бонус от по 5 точки за всеки 500 лв.
Съветниците гласуваха и закриването на училищата в селата Црънча и Росен и приеха в списъка на средищни училища да бъдат включени основното училище във Величково и прогимназията в Черногорово.
Застрашени от закриване са и училищата в Хаджиево и Овчеполци, но преди да се предприеме тази мярка ще се изчака позицията на правителството по отношението на финансирането на такива училища, обясни кметът Тодор Попов след гласуването по точката. Съветниците приеха за пореден път предложението му за откриване на спортно училище в Пазарджик.
В края на заседанието съветниците гласуваха общината да се включи в инициативата „Часът на земята“, като се загаси фасадното и художественото осветление в централна градска част. Инициативата ще се проведе на 31 март, от 20:30 часа до 21:30 часа. 


Тази страница е видяна: 809

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 28 March 2012 - 18:23:15

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Още в 11 часа контейнерите от кампанията „Цвете за смет“ бяха пълни
РЗИ Пазарджик препоръчва водата в с. Главиница да не се използва за питейни нужди, взети са проби
След час и половина безводие, Пазарджик е с възстановено водоснабдяване
„Техниката у дома през първата половина на XX век” гостува в Пазарджик
Пазарджик е имал свое училище преди повече от два века и половина
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Пазарджик и Ракитово
Административен съд - Пазарджик е сред малкото в страната, спазващ едномесечния срок за постановяване на решения по делата /видео/
Три световни рекорда бяха подобрени на състезанието в Пазарджик по корабомоделен спорт
Трима корабомоделисти бяха наградени от Община Пазарджик за световните си титли
Областният върна 14 решения на ОбС СептемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7998 сек., 1.7029 от тях за заявки.