RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ПОЗИЦИЯ на ПП Обединени земеделци за поредното псевдообединение на БЗНС-тата
ПП Обединени земеделци не беше създадена като поредното БЗНС. Нашата организация изразява въжделенията на всички истински земеделци за консолидация на земеделското движение и изграждане на благоденстваща и просперираща България.
Опитите за обединение на БЗНС-тата 
продължават повече от 15 години и се оказаха загуба на съюзна енергия в борбата между няколко лидеромани, търсещи власт. Тяхна основна задача беше личното облагодетелстване, а не консолидирането на земеделските сили.

Факт е, че днес боричканията и конфронтацията между различните структури отслабват влиянието на земеделското движение и водят до загуба на политически позиции в цялата страна.

Какво показва реалността: Лидерът на една от земеделските формации - БЗНС “Ал. Стамболийски”, години наред е в коалиционна прегръдка с БСП. В последствие, заедно с лидери на ЗНС те застанаха до Георги Първанов при опита за създаването на проекта АБВ.
Разнопосочни сигнали идват и от БЗНС - със смяна на лидери и с противоречива политическа ориентация. 
Разбира се, здрави земеделски сили има в различните БЗНС-та. Но, за съжаление, в ръководните органи на повечето от тях има псевдообединители, които само на думи искат единство. А с делата си  разединяват земеделското движение.

Паметта и саможертвата на хилядите земеделци, загинали по комунистическите лагери и затвори, ни задължават да бъдем принципни и последователни и да не правим тежки компромиси за взаимодействие с наследниците на репресивния апарат на тоталитарната система.

Категоричната позиция на ПП Обединени земеделци е, че консолидацията на земеделските сили е възможна само на принципна основа и реална защита на политики и отстояване на интересите на структурите на гражданското общество – браншовите, съсловните и професионалните съюзи, дребните и средните производители и бизнеса в условията на продължаваща европейска интеграция и световна икономическа криза.

Ние, обединените земеделци, призоваваме всички, които споделят земеделските идеи и принципи, да не се поддават на внушения за псевдообединение, което е с неизяснени цели и посока.

Нашата организация работи и ще работи за консолидация на земеделското движение, което означава обединение на земеделците в България, а не на т. нар. лидери!

Управителен съвет
на ПП Обединени земеделци
София, 24 март 2012 г.


Тази страница е видяна: 698

 Публикувано от: pamedia на Monday 26 March 2012 - 12:18:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Позиция партия "Обединени земеделци" за референдума за АЕЦ
Съборът в Славовица, организиран от «Обединени земеделци», ще е на 10 юни
Обединени земеделци отбелязаха 43 години от кончината на д-р Г. М. Димитров
Обединени земеделци ще отбележат 133 години от рождението на Александър Стамболийски
Петя Ставрева беше преизбрана за председател на Обединени земеделци
ПП Обединени земеделци иска прекратяване на търговете за продажба на земя от Държавния фонд
Петя Ставрева, председател на ПП Обединени земеделци:Идеята за затварянето на хипермарките през почивните дни е дискриминационна
Лидерите на СДС и Обединени земеделци: Коалиция СДС не е част от задкулисните машинации на хората, които 23 години дърпат конците /видео/
135 години от рождението на Стамболийски ще отбележат в Пазарджик от ПП "Обединени земеделци"
Пети редовен конгрес на партия "Обединени земеделци" в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5704 сек., 1.4875 от тях за заявки.