RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ПП Обединени земеделци иска прекратяване на търговете за продажба на земя от Държавния фонд

oz.jpgЕдна от болезнените теми на българския преход е постепенното и необратимо срастване на бизнеса с политиката, са казва в Позиция на ПП Обединени земеделци, разпространена до медиите.
Обръчите от фирми на партийни бизнесмени създават нова олигархия, която въздейства все по-осезателно върху вземането на политически решения.
Голяма част от политическите партии и най-вече тези, които влизат в управлението на страната, се превръщат в заложници на икономически интереси.

Пореден пример за това са обявените търгове за продажба на земи от Държавния поземлен фонд с компенсаторни бонове в 26 области на страната. Имаме основание да се съмняваме, че близки до властта групировки са получили информация за планирана разпродажба на земя от Държавния поземлен фонд.

Рязкото повишаване на цената на компенсаторните бонове и концентрацията им в определени кръгове провокират въпроси, на които Министерството на земеделието и храните трябва да даде отговори:

1. Има ли изтичане на информация за предстоящите търгове и кого облагодетелства тя?
2. Защо се аргументира като антикризисна мярка продажбата на земи от ДПФ при условие, че липсва ясна стратегия за използване на Държавния поземлен фонд?

Българската земя е голямо национално богатство и стратегически ресурс на държавата. Затова и при най-малки съмненията за нагласени търгове, продажбата трябва да бъде преустановена и да започнат проверки от страна на ресорните институции.

ПП Обединени земеделци настояваме:
- за прекратяване на обявените търгове в 26 области на страната и разследване от компетентните органи за евентуално изтичане на информация от Министерството на земеделието и храните;
- МЗХ да изработи и представи за обсъждане дългосрочна стратегия за използване на Държавния поземлен фонд, като част от общата стратегия за развитие на земеделието и селските райони в България.
Тази страница е видяна: 1106

 Публикувано от: pamedia на Friday 31 August 2012 - 08:56:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съборът в Славовица, организиран от «Обединени земеделци», ще е на 10 юни
Обединени земеделци отбелязаха 43 години от кончината на д-р Г. М. Димитров
Обединени земеделци ще отбележат 133 години от рождението на Александър Стамболийски
Петя Ставрева беше преизбрана за председател на Обединени земеделци
ПОЗИЦИЯ на ПП Обединени земеделци за поредното псевдообединение на БЗНС-тата
Петя Ставрева, председател на ПП Обединени земеделци:Идеята за затварянето на хипермарките през почивните дни е дискриминационна
Лидерите на СДС и Обединени земеделци: Коалиция СДС не е част от задкулисните машинации на хората, които 23 години дърпат конците /видео/
135 години от рождението на Стамболийски ще отбележат в Пазарджик от ПП "Обединени земеделци"
Пети редовен конгрес на партия "Обединени земеделци" в Пазарджик
Петя Ставрева: Партия "Обединени земеделци" е за широко дясно обединениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2184 сек., 1.1703 от тях за заявки.