RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пазарджишки бизнесмени осигуриха незабравимо преживяване на ученици от 6 европейски страни

Пловдив

През изминалата седмица улиците на гр. Пазарджик се оживиха от голяма група ученици говорещи на различни езици. Причината за това беше международна среща по проект  на име „Нашият зелен европейски град“ по програма Еразъм+.  Гости на Математическа гимназия бяха тийнейджъри от 5 европейски страни – Естония, Франция, Италия, Испания и Португалия. Тяхната цел в продължение на 2 години е да изработят проект на мечтания европейски град, който ще бъде изграден природосъобразно, ще следва принципите на устойчива архитектура, ще използва възобновяеми природни източници на енергия, екологичен транспорт и пр.


Възпитаниците на Математическа гимназия бяха изключително любезни домакини и организираха  много разнообразни дейности – лекции, игри, решаване на казуси, изложби, екскурзии. За възможността да запознаят своите гости с богатото   културно-историческо наследство на Пазарджишки регион, голямо съдействие оказа Регионалният исторически музей, който гостоприемно отвори вратите на Етнографската експозиция и къщата-музей „К. Величков”. Голям интерес предизвика и организираното посещение на биооранжерии „Гимел” и разсадник Нановски, което беше осъществено със съдействието на Община Пазарджик.  Най-трайни и незабравими спомени сред всички остави празничната вечеря, която учениците от ПМГ организираха за своите партньори по проекта. Шест националности се хванаха за ръце на кръшно хоро, пяха на български език, наслаждаваха се на песните на шест различни езика.

    За да стане тази празнична вечер възможна, българските ученици се обърнаха с молба към местни бизнесмени, които любезно спонсорираха тази вечеря. Благодарение щедростта на фирмите СД ДИМИТРОВ И СИЕ, РАЗСАДНИК НАНОВСКИ, РАИС ООД, МЕБЕЛНА ФАБРИКА КОЛОРАДО, МЕТАЛИКА ООД, АВАЛ ООД, АРГУС ООД тази вечер ще остане завинаги в сърцата на участниците в проекта, които сърдечно благодариха на своите щедри дарители с бурни аплодисменти. Думата „Благодаря!“ прозвуча на шест различни езика.

https://youtu.be/bS1bYwmzBaA

    По време на последния ден от престоя си в Математическа гимназия, когато трябваше да споделят своите впечатления от работната среща, всички бяха единодушни: топло посрещане, гостоприемни хора, много забавления, нови приятели и незабравими мигове,  които ще отнесат в своите домове.

Пазарджик
Пазарджик
Пазарджик

Мирослава Такева-Ненчева и д-р Ана Рабаджийска
Тази страница е видяна: 3746

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 14 May 2019 - 14:10:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Първите европейски възпитаници
Пазарджишки младежи се учат в европейски училища от преди повече от 140 години
Светослав Малинов към младшите посланици от „Аксаков“: Ваше задължение е да стопите разликите у нас спрямо другите европейски страни
Пазарджишки и германски ротарианци осигуриха бус с платформа за Дом " Вяра, Надежда и Любов", пристигат и много други дарения
Ученици от 7 чужди страни и от ПГИМ гостуваха на кмета на Пазарджик
Ученици от ПМГ „К. Величков“ проектират европейски екоград
390 ученици от три пазарджишки села участват в проект за интеграция на ромите
Пазарджишки ученици посадиха гора в Италия и изследваха най-мръсната река в Европа
Чуждестранните ученици се запознаха с технологията на пречиствателната станция и посетиха пазарджишки предприятия
Едно незабравимо пътуване до Финландия
Възпитаници на ПГСА, преподаватели и специалисти представиха специалностите и придобитите умения в гимназията пред по-малки ученици от шест пазарджишки училищаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5780 сек., 1.4807 от тях за заявки.