RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Възпитаници на ПГСА, преподаватели и специалисти представиха специалностите и придобитите умения в гимназията пред по-малки ученици от шест пазарджишки училища

Евтим Янев

   Професионалната гимназия по строителство и архитектура и шест основни училища от Пазарджик се включиха в Европейската седмица на професионалните умения в периода от 5-ти до 11-ти ноември 2018 г. Преподаватели и ученици от гимназията, представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия и на Камарата на строителите в България запознаха учениците от 6-ти и 7-ми клас със спецификата на професиите от сферата на строителството.
ПГСА

Представени бяха особеностите на различни професии от строителната сфера. Присъстващите на срещите, които продължиха през цялата седмица в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Свети Климент Охридски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Стефан Захариев“, наблюдаваха демонстрации на гимназистите Албен Таратаев, Станимир Чолаков, Благовеста Ненкова, Велислав Иванов, Маньо Бунчев, Марин Юруков. Учениците от ПГСА поканиха шестокласниците и седмокласниците да се включат в построяването на кули от дървени пръчици, макети на мостови конструкции, абстрактни сгради и при т.нар. спирит ефект – интериорна техника, която се използва в съвременното строителство. Работи се с бои върху шпакловани стени или гипсокартон. Ефектът се постига чрез специални валяци, с плат, гъба и други.

Учениците от основите училища получиха информационни материали за специалностите в гимназията: „Строителство и архитектура“, „Геодезия“, „Недвижими имоти“, „Интериорен дизайн“ (специалности с III степен на професионална квалификация), „Електрически инсталации“, „Сухо строителство“, „Зидария“ (специалности с II степен на професионална квалификация). Възпитаниците на гимназията продължават обучението си във ВУЗ, работят като архитекти, инженери и строителни техници.
  
   Европейската седмица на професионалните умения се провежда за трета поредна година. Инициативата е на Европейската комисия. 
ПГСА


Тази страница е видяна: 4853

 Публикувано от: pamedia на Saturday 10 November 2018 - 08:01:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Първите европейски възпитаници
Пазарджишки младежи се учат в европейски училища от преди повече от 140 години
Две пазарджишки училища и училища от Португалия и Турция участват в проект за забравените изкуства
Седмица на професионалните умения се провежда в гимназията по икономика в Пазарджик
Награди за възпитаници на ПГСА от конкурса, посветен на празника Въведение Богородично
Възпитаници на Гимназията по архитектура и строителство ремонтират най-голямата зала на галерията
Отбори на училища от Пазарджик и Панагюрище представиха Областта на национални състезания
Учениците от "Твоят час" в ПГСА представиха работата си в клубовете
Предприемачески умения усвояваха ученици от Пазарджик в гр. Кавадарци
Гимназията по Механоелектротехника обяви свободни места за записване в шест специалности в 8 клас
Петима ученици и двама преподаватели от училище “Д. Гачев” в Пазарджик са върнати от ИталияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7040 сек., 1.5930 от тях за заявки.