RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Само един работен ден до крайния срок за подаване на декларациите за физическите лица и плащане на данъка върху доходите
НАП

Само един работен ден остава за подаване на декларациите за физическите лица и плащането на данъка върху доходите, припомнят от НАП. Крайният срок изтича на 30 април, като от приходната агенция очакват повече от 50 000 формуляра в следващите дни. Понеделник, 29 април, е почивен ден, така че 30-ти април е единственият работен ден до края на срока. 


Запазва се тенденцията повече от половината данъчни декларации за доходите на физическите лица да са подадени по интернет с ПИК на НАП или електронен подпис. До момента са получени над 450 000 формуляра, а ПИК имат близо 600 хиляди лица, като данъчните очакват за пръв път през тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията.

И подаването на декларацията, и плащането може да стане електронно с банкова карта и без такси чрез електронна услуга на НАП, достъпна на сайта www.nap.bg.

Също до края на април се декларират авансовите данъци за първото тримесечие на 2019 г. най-често от  упражняващи свободни професии, земеделци и наемодатели. Също до края на април самоосигуряващите се трябва да подадат осигурителната декларация 6, с която се определят окончателните вноски за социално и здравно осигуряване, припомнят още от НАП.
 
И през тази година от приходното ведомство предлагат възможност за клиентите си да проверят всички изплатени им суми извън трудов договор през 2018 г. чрез електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички хонорари, възнаграждения по граждански договори и други, които могат просто да бъдат преписани в декларацията.  Така, според данъчните, рискът от пропуски и грешки значително намалява.

Електронната система да деклариране на доходите и плащане без такси ще работи денонощно в празничните дни, включително до полунощ на 30 април, съобщи директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.   Тази страница е видяна: 3079

 Публикувано от: pamedia на Saturday 27 April 2019 - 13:26:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общините искат министър по еврофондовете и 2% от данъка върху дохода на физическите лица
Близо 1000 данъкоплатци ще се възползват от 5% отстъпка от дължимия данък върху доходите на физическите лица. Близо половината са декларирали чрез ПИК
Улесненото подаване на декларация за доходите по електронен път ще увеличи броят на е-декларациите
Остават 2 седмици до крайния срок за деклариране на доходите, половината от данъчните декларации са подадени по интернет
Последно днес се подават декларации за доходите на физическите лица
Удължава се срокът за подаване на декларациите за условия на труд
Няма да има отлагане на крайния срок за свързване на бензиностанциите с НАП
Още седмица до крайния срок за доброволно заколване на прасетата от селските дворове
Близо 7 000 касови апарата в Пазарджишко са свързани с НАП, остоват няколко дни до крайния срок
Месец и половина до крайния срок за кандидатстване за саниране на жилищни сгради в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5393 сек., 1.4329 от тях за заявки.