RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Остават 2 седмици до крайния срок за деклариране на доходите, половината от данъчните декларации са подадени по интернет
 
Пазарджик
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица е подадена по интернет с ПИК на НАП или електронен подпис. Две седмици преди края на кампанията в приходната агенция са получени малко над 300 000 формуляра. До момента ПИК имат близо 600 000 лица, като данъчните очакват за пръв път през тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията.
До момента в офис на НАП Пазарджик са приети 8927 бр. декларации, от които 4627 по електронен път с ПИК и КЕП и 4300 бр.  на гише.
Крайният срок за деклариране на доходите от 2018 г. изтича на 30 април, като също дотогава трябва да бъде платен и дължимият данък. Плащането може да стане електронно с банкова карта и без такси чрез електронна услуга на НАП, достъпна на сайта www.nap.bg.
И през тази година от приходното ведомство предлагат възможност за клиентите си да проверят всички изплатени им суми извън трудов договор през 2018 г. чрез електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички хонорари, възнаграждения по граждански договори и други, които могат просто да бъдат преписани в декларацията.  Така, според данъчните, рискът от пропуски и грешки значително намалява.
„Отчитаме много силен интерес към издаване на персонален идентификационен код в офисите ни в последните дни. Изглежда 2019 г. ще е първата, в която електронно подадените декларации ще са повече от хартиените. Електронното деклариране пести време и усилия“ каза по повод наближаващия краен срок за обявяване на доходите от миналата година директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.    
Тази страница е видяна: 6820

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 17 April 2019 - 08:53:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Само един работен ден до крайния срок за подаване на декларациите за физическите лица и плащане на данъка върху доходите
80% от данъчните декларации за доходите са потвърдени електронно без корекции
Първите четири декларации за доходите вече са подадени в офиса на НАП в Пазарджик
В Пазарджик не бързат с подаването на данъчните декларации, в страната са подадени 78
Една трета от данъчните декларации са подадени с ПИК или електронен подпис
От приетите в Пазарджик 5956 данъчни декларации на фирми, 5077 са подадени по Интернет
Няма да има отлагане на крайния срок за свързване на бензиностанциите с НАП
Още седмица до крайния срок за доброволно заколване на прасетата от селските дворове
Днес е крайният срок за деклариране на данък доход за платени суми през 2012
Близо 7 000 касови апарата в Пазарджишко са свързани с НАП, остоват няколко дни до крайния срокТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6406 сек., 1.5871 от тях за заявки.