RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
EVN посреща щъркелите с нови 217 платформи по стълбовете

Платформа за щъркелиEVN България посрещна първия пролетен ден и първите щъркели с 217 нови платформи за обезопасяване на техните гнезда, разположени върху стълбове от електроразпределителната мрежа в Югоизточна Българиясъобщават от Пресцентъра на енергоразпределителното дружество.
С поставените от началото на годината до 1 март 217 изкуствени платформи общият брой на монтираните  от дружеството обезопасителни екосъоръжения от началото на проекта преди повече от 3 години надминава 800.
Стълбовете от електроразпределителната мрежа са предпочитано място от щъркелите за  гнездене, като често тези гнезда са в непосредствена близост до проводниците. В много случаи това е предпоставка за аварии и инциденти, които от една страна се отразяват фатално на птиците, а от друга, причиняват щети и прекъсвания по мрежата. Чрез поставянето на предпазни платформи гнездата се повдигат на разстояние около 1 метър от проводниците. По този начин не само се предпазва животът на птиците, тъй като тези платформи не пропадат между проводниците на електрическата мрежа, но и се намалява потенциалната опасност от подпалване на гнездата.
Инициативата на EVN България за монтиране на платформите е съгласувана със съответните регионални инспекции по околна среда и води (РИОСВ). В своята дейност по опазване на природата дружеството си сътрудничи активно със сдружение Зелени Балкани по отношение на опазване на застрашени видове лешояди.
EVN България работи активно и с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) по проект „Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата Натура 2000 в България” и по проект „Живот за Бургаските езера”. Като резултат от сътрудничеството с БДЗП EVN България монтира защитни изолации на 344 стълба в Югоизточна България, които допринасят за безопасния контакт на птици с електроразпределителната мрежа на дружеството.Тази страница е видяна: 1147

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 20 March 2012 - 11:41:28

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
EVN посреща щъркелите тази година с 210 нови платформи за гнезда по стълбовете
242 нови платформи за щъркелови гнезда по стълбовете изгради EVN
“Eлектроразпределение Юг“ получи разрешително за поставянето на още платформи за щъркелови гнезда
Сдружението на общините поиска неотложни реформи да залегнат в предизборните платформи на партиите
Четирима, лепнали обяви по стълбовете в Пещера, ще плащат глоби
Издирват се крадците, смъкнали жици от стълбовете на уличното осветление в Памидово, и други, тарашили в Костандово и Велинград
Рехабилитират стълбовете за улично осветление, светофарните уредби и стоманено - преградните огради по ул. “Кочо Честименски” и бул. “Цар Освободител”
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
Дървена скулптурна композиция с мечета посреща гостите на Велинград
Тази седмица ВК Хебър посреща и давата столични грандаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.6127 сек., 2.5424 от тях за заявки.