RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
По делото за „Синя зона“ Община Пазарджик да предостави актовете, с които са определени местата за кратковременен престой
 
Пазарджик
Делото по жалбата на седем общински съветници - Чавдар Чавдаров, Благо Петров, Евтим Янев, Атанас Шопов, Малина Златевата, Руди Синапов и Атанас Качаков, срещу заповедта на кмета на Пазарджик, с която се въвеждат нови правила за служебното и преференциално паркиране в „Синя зона“, беше отложено за 26 юни с искането на жалбоподателите общината да представи пред Административния съд описание на местата, включени в „Синя зона“ и актовете с което това е станало.


Според съветниците  кметското разпореждане е незаконосъобразно. Със заповедта от 15 май 2018 г. кметът на общината Тодор Попов ограничи привилегиите на съветниците, кметовете на кметства и служители на администрациите при паркирането им в „Синя зона“. Вместо както досега да паркират на всички зони в града, съветниците, кметовете на кметства и служителите на общинската администрация ще могат да паркират безплатно само в зоната на бул. „Мария Луиза“ и паркинга ул. „Цанко Церковски“ 4. За ползвателите на преференциални пропуски за почасово платено на паркиране от служители на административни, здравни и обслужващи звена в община Пазарджик, както и ползвателите на разрешение за достъп до „Синята зона“ – личните лекарите и свещениците, безплатното паркиране е сведено само до 1 часа дневно в делничните дни.

Пред Административния съд днес съветниците поискаха заповедта на кмета да бъде отмена. Съдия Мариана Шотева уважи искането на жалбоподателите общината да предостави информация с подробно описание на местата от „Синя зона“.

В предложението за нова наредба за паркирането въобще няма пропуски за безплатно паркиране  за съветници и кметове. Такива обаче са били издадени към момента на сключването на договор с частна фирма, която да стопанисва „Синя зона“, ние бихме искали да има ясни критерии, каквито са критерии, описани в наредбата – на кого и защо се издават пропуски, коментира след заседанието на съда общинският съветник Евтим Янев. „Бихме искали да има ред. Както и да бъде представен начина на формиране на „Синя зона“, защото работа на ОбС е да определи Синята зона. В наредбата има определен критерий за местата, които да влязат в „Синя зона“ - когато търсенето на паркоместа е в повече от предлагането, защо тогава „М. Луиза“ и паркингът при „Здраве“ да не влизат в „Синя зона“ - по кой критерий са изключени“, коментира още Евтим Янев.
На следващото заседание юрисконсулта Пламенка Вячева ще трябва да предостави информация за местата в „Синя зона“ - съдът изиска актовете,  с които са определени местата за кратковременен престой „Синя зона“. Тази страница е видяна: 13155

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 19 June 2018 - 12:02:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Районът около мост „Атлантик” и парк „Писковец” са местата, определени от Община Пазарджик, за почистване в кампанията “Да изчистим България заедно”
Съветниците отново ще ползват преференцията си за безплатен престой в Синята зона в Пазарджик
Едва 6 участваха в обсъждането на проекта за Синя зона и организацията на движението в Пазарджик
Мобилното приложение на URBO спестява пари и улеснява паркирането в Синя зона в Пазарджик
Без сигнали за корупция през 2018 г. при омбудсмана на Пазарджик, срещу „Синя зона“ сигналите са малко
И паркингът пред EVN стана „Синя зона“
Ако пътувате до Пловдив: Цената на Синя зона стана 2 лв
Три безплатни паркинга в центъра на Пазарджик стават "Синя зона"
Нови улици в Пазарджик влизат в "Синя зона" - ето кои са
През 2013 г приходите от „Синя зона“ надхвърлят половин милион леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7612 сек., 1.6598 от тях за заявки.