RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
И паркингът пред EVN стана „Синя зона“
Георги Шекерджиев

Десетте паркоместа пред сградата на EVN на ул. „Гурко“ в Пазарджик също ще са „Синя зона“. Това решиха общинските съветници по предложение на Евтим Янев, направено по време на дебата във връзка с измененията на Наредба за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Пазарджик. Паркингът пред  EVN стана 48-ма позиция в гласувания списък с места от „Синя зона“. Не беше прието предложението за „Синя зона“ да бъде обявен и паркингът при болница „Здраве“. Георги Шекерджиев, управител на БМ „Паркинги и охрани“ обясни, че този паркинг е обект на дело, което ще бъде гледано през есента във ВАС. Не се прие и предложението на Евтим Янев за половинчасова такса за паркинг.


Отхвърлени бяха и предложения на общинския съветник Благо Солов. Първото беше изцяло наредбата да не се приема, а да се назначи комисия, която да изготви нов поднормативен акт. Срещу това Георги Шекерджиев възрази, че към момента има влезли в сила законодателни промени, които трябва да бъда вписани и в наредбата. Отхвърлено беше и предложението на Благо Солов да не се намаляват критериите за карти за преферциално паркиране на инвалиди, както и предложението му при заети места за инвалиди те да могат да паркират и на платени места, които са в близост до определените за тях. „Това е геноцид спрямо тези хора, а гражданите остават с впечатлението, че общината прави всичко възможно за фирма „Контур“, а за хората остава големия .... проблем“, коментира Благо Солов в правото си на отрицателен вот.

Съветниците приеха наредбата заедно с предложението на Димитър Петков, с което задължават общината в 3-месечен срок да изготви нова наредба. „Нужно е да се направи подробен анализ, не става ясно защо „Синя зона“ има на едни улици в центъра на града, а на други като „Каймак Чалан“ няма, обясни Димитър Петков. 


Тази страница е видяна: 11688

 Публикувано от: pamedia на Thursday 28 June 2018 - 15:55:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ако пътувате до Пловдив: Цената на Синя зона стана 2 лв
Едва 6 участваха в обсъждането на проекта за Синя зона и организацията на движението в Пазарджик
През 2013 г приходите от „Синя зона“ надхвърлят половин милион лева
Мобилното приложение на URBO спестява пари и улеснява паркирането в Синя зона в Пазарджик
Без сигнали за корупция през 2018 г. при омбудсмана на Пазарджик, срещу „Синя зона“ сигналите са малко
По делото за „Синя зона“ Община Пазарджик да предостави актовете, с които са определени местата за кратковременен престой
Три безплатни паркинга в центъра на Пазарджик стават "Синя зона"
Нови улици в Пазарджик влизат в "Синя зона" - ето кои са
Утре паркирането в Синя зона е безплатно. И "паякът" няма да работи
Операторът на "Синя зона" "Контур 7" - със специалист по връзки с обществеността на първата си пресконференцияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6040 сек., 1.5044 от тях за заявки.