RSS емисии



 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Лидл България - „Най-добър партньор на българските производители“

София

Лидл България получи признанието „Най-добър партньор на българските производители“, съобщиха от веригата хипермаркети .
Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов връчи почетна грамота на компанията за забележителните резултати, които българските производители реализират благодарение на партньорството си с Лидл България. Наградата бе връчена по време на традиционната дискусия „Да! На българската храна“, организирана от в. Стандарт.

„За да се постигне успех, е нужна цялостна подкрепа. Не е достатъчно просто да поставиш един продукт на регала. Затова ние подкрепяме българските производители с 360-градусови кампании – от иновацията в продукта и производството до рекламната кампания. Нашата цел е да им помогнем да се докажат и утвърдят на родния пазар – като повишаваме конкурентоспособността им, допринасяме за ръст на продажбите и повишаваме обема и качеството на тяхната продукция, а след това им даваме възможност да излязат и на чуждите пазари“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор в Лидл България.

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. досега Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици компанията работи от 2010 г., като редица са примерите, които доказват тяхното успешно и устойчиво партньорство.

Тази година Лидл България пуска продуктова линия с висококачествени продукти само от български производители „Родна стряха“. Стартирала с над 50 продукта от 24 български производителя, днес селекцията включва общо над 80 артикула от над 30 родни доставчика. Благодарение на участието си в „Родна стряха“ българските производители постигат значителни ръстове в своите продажби и обороти и получават реални шансове за излизане на чужди пазари. Така например, производител увеличава оборота си над 7 пъти благодарение на участието си в селекцията.

За първи път тази година се провежда и тематична „Балканска седмица“, в рамките на която само за седмица 6 български производителя реализират продажби за близо 3 млн. лева. Благодарение на нея 14 продукта достигат до 19 страни в Европа, или общо 6 989 магазина. Сред впечатляващите примери за успеха на „Балканската седмица“ е, че само за 7 дни български производител на баница реализира износ, който се равнява на продажбите в Лидл България за цели 10 години.

Освен кампаниен експорт – каквато е „Балканската седмица“, веригата дава възможност и за още два вида експорт – постоянен експорт и специфичен експорт за конкретен артикул като например, износа на вино. През 2018 г. веригата ще започне да изнася български вина в чужбина, като общо 131 000 бутилки вино на стойност 1,3 млн. лв. от 7 български доставчика са поръчани за пазарите в Словакия, Румъния, Полша и Великобритания. Биволската луканка пък е сред успешните примери за постоянен експорт – през декември 2016 г. Германия и Ирландия поръчват над 108 000 бройки от този артикул. Това е и първият български продукт, който се предлага под премиум марката Deluxe в Германия. За Коледа тази година двете държави отново са заявили бройки, като към тях вече се присъединяват и още 5 други държави с интерес към вкусния български продукт.









Тази страница е видяна: 998

 Публикувано от: pamedia на Thursday 14 December 2017 - 18:02:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
15 малки и средни регионални земеделски производители ще бъдат подпомогнати от Лидл България и ЕБВР за сертификация по GlobalG.A.P
"Лидл" въвежда линия с продукти от български производители под името „Родна стряха“
Лидл България стартира „Тур на виното“
Лидл България дава награда от 10 000 лв по проекта за здравословно хранене „Манджицу“
Лидл България сваля цените на над 20 продукта прясно месо и риба
Теменужка Гаджева от Велинград с награда от практиканската програма на Лидл България
EVN България дарява средства в подкрепа на българските медици в борбата им с COVID-19
Ще се търси нов партньор за филиал на Медицински университет в Пазарджик
Гимназията по икономика в Пазарджик - желан партньор по проекта "Моят Виртуален Град"
ЛИДЛ пусна бариерата на единия от магазините си



Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6725 сек., 1.6215 от тях за заявки.