RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
15 малки и средни регионални земеделски производители ще бъдат подпомогнати от Лидл България и ЕБВР за сертификация по GlobalG.A.P
ЛИДЛ

Лидл България и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) предприемат съвместни действия за финансова подкрепа и обучение на български земеделски производители за сертифициране по GlobalG.A.P. - световен стандарт за добри земеделски практики.


Общата стойност на отделения ресурс ще бъде в размер на близо 170 000 лв. (85 000 евро). Приносът на Лидл България в съвместното финансиране е 50 000 лв., а останалата част ще бъде предоставена от ЕБВР чрез съвместна програма със съдействието на Европейски консултантски център по инвестиционни въпроси към Европейската инвестиционна банка.

„С оглед да спази ангажиментите си за помагане на българските производители, но и в същото време да осигури на потребителите високо качество на продуктите и максимално разнообразие от пресни плодове и зеленчуци при оптимално съотношение цена-качество, Лидл България се стреми да увеличава портфолиото си от надеждни и устойчиви доставчици на земеделска продукция. Вярваме, че в дългосрочен план сертифицирането на български земеделски производители ще отвори пред тях нови бизнес възможности“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Сертифицирането по GlobalG.A.P ще позволи на българските производители да предлагат продуктите си в страната и чужбина. Нашата подкрепа е особено навременна, тъй като производителите са повлияни от последиците след пандемията, а потребителите повече от всякога имат нужда да знаят, че храните остават безопасни“, допълни Анка Йоана Йонеску, директор на ЕБВР за България.

В рамките на програмата ще бъдат избрани до 15 малки и средни регионални земеделски производители, които да бъдат подпомогнати от Лидл България в сътрудничество с ЕБВР. Кандидатите ще бъдат селектирани на база конкретни критерии, покриването на които ще гарантира както устойчиво и ефективно бъдещо сътрудничество с Лидл България, така и необходимостта да бъдат подкрепени точно тези малки и средни български земеделски производители, които имат най-голяма нужда от това.Тази страница е видяна: 713

 Публикувано от: pamedia на Thursday 11 June 2020 - 16:07:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Лидл България - „Най-добър партньор на българските производители“
Агенцията за малки и средни предприятия ще повишава безплатно експортния потенциал на бизнеса
Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия организира търговска мисия до Чехия
„РАИС“ ще участва в търговска мисия до Запорожие, организирана от Агенцията за малки и средни предприятия
Парите от Брюксел са мираж, според земеделски производители
Мирослав Найденов ще се срещне в Пазарджик с протестиращите земеделски производители
Петя Ставрева: За 2 години регистрираните земеделски производители са намалели с 30%
Зам.-министърът на земеделието Лозана Василева ще се срещне със земеделски производители от региона
Илияна Йотова се срещна със земеделски производители в Синитево, Варвара и Славовица
Петя Ставрева и активисти на ПП ОЗ ще имат среща със земеделски производители от ПазарджишкоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.9164 сек., 2.8182 от тях за заявки.