RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Гимназията по икономика в Пазарджик - желан партньор по проекта "Моят Виртуален Град"
ПГИМ

Приключи третото обучение на  партньорите по проекта „Моят виртуален град“ в град Веление, Словения. Проектът е финансиран  по програма „ЕРАЗЪМ+“.


В обучението участваха учители от трите училища – партньори от Македония, Словения и България,  представители на общините и НПО. От българска страна се включиха четирима учители от ПГИМ- двама с профил професионално обучение, един по хуманитарна специалност и директорът на учебното заведение Таня Благова. Целта  на третата среща бе да се обучат  учителите-ментори да използват безплатни онлайн образователни ИКТ /информационни и комуникационни технологии / инструменти за прилагане на темата за климатичните промени в учебните дисциплини. Бе отделено  специално внимание върху  „Отворени образователни уеб 2.0 инструменти и ресурси“. Участниците  се запознаха още и  със задълженията и отговорностите на общините при решаването на екологични проблеми; как да  поставят за обществено обсъждане въпроси, свързани с градски екологични проблеми и как да  прилагат мерки за енергийна ефективност чрез използването на местни ВЕИ/възобновяеми енергийни източници/. Срещата приключи със създаването на  документ за дългосрочно стратегическо партньорство, съобщиха от ПГИМ-Пазарджик.

Проектът стартира през октомври 2018 г. и е с продължителност две години, като основната му цел е да повишат знанията, уменията и компетенциите на учители и ученици от средните училища в гр. Пазарджик, гр. Кочани (Македония) и гр. Веление (Словения) по теми, свързани с местното самоуправление, екология и опазване на околната среда, климатични промени и устойчивата употреба на енергийните източници.
Тази страница е видяна: 1528

 Публикувано от: pamedia на Thursday 29 August 2019 - 15:01:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гимназията по икономика в Пазарджик е победител за България в международно състезание „Моят виртуален град“
Двегодишният проект за климатични промени и екология „Моят виртуален град“, в който участва Гимназията по икономика в Пазарджик, ще има уеб страница и собствено лого
Ментори от ПГИМ участваха в работна среща по проекта „Моят Виртуален Град“ в Македония
В първата партньорска среща по проект „Моят Виртуален Град“ участваха учители и ученици от Пазарджик, македонския Кочани и словенския Веление
С презентации на теми за местното самоуправление и за комуналните услуги ученици от ПГИМ участват в международен проект „Моят виртуален град”
Гимназията по икономика в Пазарджик с нов проект по програма „Еразъм +“
Дванайсетокласник от гимназията по икономика в Пазарджик е шампион по счетоводство на България
Седмица на професионалните умения се провежда в гимназията по икономика в Пазарджик
Утре кмет на Пазарджик ще е Николета Георгиева от Гимназията по икономика
Гимназията по икономика в Пазарджик ще реализира еко проект по програма „Коменски“ за 20 000 евроТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6896 сек., 1.5829 от тях за заявки.