RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Готовността за зимния сезон обсъди Областният щаб за защита при бедствия

Пазарджик
Областният управител Стефан Мирев проведе днес разширено заседание на Областния щаб за защита при бедствия, съобщиха от Областна администрация. Представители на общините в областта и ръководители на държавни институции, докладваха готовността си за предстоящия зимен сезон, в изпълнение на Заповед на областния управител за предприемане на превантивни мерки за осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през есенно-зимния сезон 2017/2018 г. на територията на област Пазарджик.
Във всички общини са проведени заседания на Общинските щабове за защита при бедствия. Зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа ще се извършва от Общински предприятия по чистота или от фирми, с които вече има сключени договори. Предстоят допълнителни проверки на наличната техника. По график на ОПУ Пазарджик, през периода 23.10.2017 г- 27.10.2017 г. са извършени проверки по готовността на фирмите Изпълнители по договорите за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Пазарджик. На АМ „Тракия” са проверени 21 броя машини от 22 по план. Общо проверени за зимния сезон по  всички районни пътни станции са 121 бр. машини. От анализите на произшествията от предходните зими могат да се определят следните проблемни участъци от пътната инфраструктура, които са основно в Родопската част на областта:
Белово-Юндола; Варвара-Велинград; Батак-Картела, Пещера-Батак, района около летовище Свети Константин и курортен комплекс Цигов чарк, път Юндола- Белмекен, пътят за село Фотиново и Велинград-Сърница. В района на Средна гора е пътят Панагюрище-Панагюрски колонии. На тези участъци Областно пътно управление и общинските администрации трябва да отделят особено внимание и технически ресурс за преодоляване на последиците от обилни снеговалежи. Директорът на РДПБЗН – комисар Иван Панайотов очерта следните препоръки са предстоящия зимен сезон:
1.При обилни снеговалежи своевременно да се събира съответният Общински щаб за защита при бедствия, да се извършва оценка на обстановката и да се предприемат действия съобразно общинския план за защита при бедствия.
2.Своевременно и постоянно информиране на жителите на общините при получаване на съответната информация за предстоящи обилни снеговалежи, по възможност да не предприемат пътувания, когато не е крайно наложително.
3. Организираните групи с резачки на Областно пътно управление и Регионална дирекция по горите и тяхното излизане на терен да се извършва съгласувано с ОЦ на РДПБЗН Пазарджик с цел оптимално използване и насочване на човешкия ресурс и техниката, където това е необходимо.
4.Опция за въвеждане на допълнителни аварийни екипи от страна на ЕВН и МЕПР при необходимост.
5.Изправно алтернативно ел.захранване на мобилните оператори, В и К дружествата, болниците и туристическите обекти.
6.Подготовка на собствениците на отдалечени туристически обекти по отношение на запаси от хранителни продукти, горива, снабдяване, почистване на пътищата до обектите.

Тази страница е видяна: 835

 Публикувано от: pamedia на Thursday 09 November 2017 - 15:26:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният управител изслуша докладите на институциите за готовността им да посрещнат зимния сезон 2018/2019 г.
На извънредно заседание Областният щаб за защита при бедствия ще обсъжда състоянието на реките и язовирите
До месец институциите - с планове за защита при земетресение, реши Областният щаб.Обсъди и мерките срещу пожари
Областният управител Стефан Мирев връчи купите и медалите на призьорите в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
Комисия ще проверява готовността на басейните за летния сезон, 4 нарушения са открити във Велинград от началото на 2012г.
Мерки за недопускане на пожари през есенно-зимния отоплителен сезон
Шефовете на Пътното и Полицията обсъдиха взаймодействието през зимния сезон
Общините и институциите докладваха готовността си за зимното поддържане в област Пазарджик през сезон 2019/2020г.
Пазарджишка област с нов план за защита при бедствия
Роторен снегорин ще чисти снега в община Пещера през зимния сезонТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4187 сек., 1.3326 от тях за заявки.