RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Общините и институциите докладваха готовността си за зимното поддържане в област Пазарджик през сезон 2019/2020г.
Пазарджик
На планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия бяха обсъдени предприетите превантивни мерки от институциите, за осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през зимния сезон на територията на област Пазарджик. Заседанието бе председателствано от главния секретар на Областна администрация Светлан Карталов. Участие взеха представители на общините и ръководители на държавни институции.
По данни на РДПБЗН Пазарджик през изминалия зимен сезон, няма въвеждане на общински или областен план за защита при бедствия и съответно обявяване на „бедствено положение” в общините на територията на областта. Най-много сигнали, свързани с проблеми поради зимните условия са получени на територията на РСПБЗН Пазарджик, Родопската част на областта и района на Средна гора . Като цяло броя на произшествията е по-малък от предходните 3 зимни периода. Важно за отбелязване е, че сигнали за бедстващи хора през последните 3 зимни периода е значително намален. Една от вероятните предпоставки за това е своевременното предупреждение в средствата за масово осведомяване за предстоящи снеговалежи и препоръките за ограничаване на пътуванията в районите с предстоящ обилен снеговалеж.
От анализите на произшествията от предходните зими могат да се определят следните критични участъци от пътната инфраструктура, които са основно в Родопската част на областта:
Белово-Юндола; Варвара-Велинград-Юндола; Батак-Картела, Пещера-Батак, района около летовище Свети Константин и курортен комплекс Цигов чарк, пътя Юндола- Белмекен, пътя за село Фотиново и Велинград-Сърница. В района на Средна гора е пътя Панагюрище-Панагюрски колонии. На тези участъци Областно пътно управление и общинските администрации трябва да отделят особено внимание и технически ресурс за преодоляване на последиците от обилни снеговалежи.
Географските особености, които способстват за обилни снеговалежи на територията на Пазарджишка област  са оценени от Министерството на Финансите и в Държавния бюджет за 2019 година спрямо 2018 година са завишени средствата за трансфери за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища на 9 от 12-те общини. Това са общините: Батак, Белово, Брацигово, Лесичово, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Септември и Стрелча.
В общините Белово, Пещера, Ракитово и Сърница, зимното поддържане се осъществява от общински звена и предприятия към съответните общини. В общините Батак, Брацигово, Велинград, Лесичово, Пазарджик, Панагюрище, Септември и Стрелча, се провеждат процедури за избор на фирма-изпълнител за зимно поддържане и снегопочистване.
Поддържането на републиканските пътища на територията на Областно пътно управление Пазарджик се осъществява по два договора:
-    За Автомагистрала „Тракия" - договор с предмет: "Определяне на изпълнител за извършване на поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации). Изпълнител на Договора е “Автомагистрали” ЕАД  София.
-    По републикански пътища I-ви, II-ри и III-ти клас на територията на Област Пазарджик, изпълнител на Договора е ДЗЗД “Пътно Поддържане Област Пазарджик и Област Пловдив”  - Пловдив.
100 бр. машини са предвидени за зимното поддържане на републикански пътища I-ви, II-ри и III-ти клас. 22 са машините, които ще почистват АМ „Тракия“ от км 55+627 до км 106+427. Извършени са проверки на наличните количества пясък, сол и химически вещества по опорните пунктове съгласно оперативните планове за АМ „Тракия"  и републикански пътища -  I-ви, II-ри и III-ти клас на територията на област Пазарджик през сезон 2019/2020г.
п
Тази страница е видяна: 2469

 Публикувано от: pamedia на Thursday 14 November 2019 - 12:01:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният управител изслуша докладите на институциите за готовността им да посрещнат зимния сезон 2018/2019 г.
Обявена е обществена поръчка за зимното поддържане на улиците в Пазарджик
Стрелча има готовност за зимното поддържане на пътищата
Готовността за зимния сезон обсъди Областният щаб за защита при бедствия
По-малко пожари през 2017г. в област Пазарджик, щабът отчете готовност за новия пожароопасен сезон
Комисия ще проверява готовността на басейните за летния сезон, 4 нарушения са открити във Велинград от началото на 2012г.
Финансовата стабилност на общините от област Пазарджик- останалите 7 показателя
Финансовата стабилност на общините от област Пазарджик- първите 8 показателя
Фонд ИГА – с информационни дни за превенция на домашното насилие в общините от област Пазарджик
Областният управител определи пожароопасен сезон в горските територии на област Пазарджик от 15 априлТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6739 сек., 1.5547 от тях за заявки.