RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пазарджишка област с нов план за защита при бедствия
.  
Пазарджик
Областният управител Стефан Мирев проведе днес заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия /ОСНРБ/. Присъстваха ръководителите на държавни институции, които са част от Единната спасителна система и представители на общините в областта.
Новият Областен план за защита при бедствия е разработен за период от 5 години, съгласно разпоредбите на чл.9, ал.8, във връзка с чл.64а, ал.1 от Закона за защита при бедствия, приет през 2016г. Планът може да се преразглежда и актуализира по всяко време, като при необходимост може да бъде изменен, допълнен, отменен или заменен по съответния ред.
Областния съвет за намаляване на риска от бедствия е създаден на основание Заповед на Областния управител, а предвид големия му състав е разделен на работни групи със съответните ръководители и заместник ръководители. В хода на работата по изготвянето на плана, контакти са осъществявани основно с ръководителите на групи от ОСНРБ, които трябваше да разработят съответната част от плана – част „Земетресения“, „Наводнения“, „Ядрена и радиационна авария“, „Пожари“, „Епидемии и епизоотии“. За разработването на плана са приложени Указанията на ГД „ПБЗН“, публикувани на сайта на дирекцията през 2017г.
Текстовата част на новия план съдържа обща информация, статистически данни за цялата област и за всяка една от 12-те общини. В отделни раздели са обособени – Профил на риска, Превенция, Готовност, Реагиране, Възстановяване и подпомагане, мониторинг и оценка. В приложенията е описан броят и видът на техниката, екипите на всички териториални структури на централната администрация, имената на ръководителите, техните телефони, всички екипи по училища и детски градини, схемата за оповестяване на всички кметове на общини, зам. кметове на общини, секретари на общини, кметове на кметства и кметски наместници.
Областният план за защита при бедствия ще бъде изпратен за съгласуване на Министъра на вътрешните работи, след което ще бъде утвърден със заповед на Областния управител и публикуван на сайта на Областна администрация Пазарджик.
Пазарджик
.Тази страница е видяна: 2685

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 17 July 2019 - 15:21:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кръстю Кичов ще докладва Общинския план за защита при бедствия, Пазарджик има 22 000 противогаза за възрастни и 20 000 за деца
На Острова се провежда областно състезание за защита при бедствия
Община Пазарджик ще има формирование от 45 доброволци за защита при бедствия
Отборът на Математическата спечели състезанието за защита при бедствия
Готовността за зимния сезон обсъди Областният щаб за защита при бедствия
Отборът на езиковата гимназия е първи в състезанието за защита при бедствия
В розариума на острова ще се проведе ученическо състезание за защита при бедствия и аварии
От Велинград стартират тренировъчни заседания на общинските щабове за защита при бедствия
На извънредно заседание Областният щаб за защита при бедствия ще обсъжда състоянието на реките и язовирите
Отборът на СОУ „Нешо Бончев” спечели областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5775 сек., 1.4730 от тях за заявки.