RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За първия випуск на новото Спортно учебната година вече започна

Спортно училище

Новото Спортно училище откри учебната година днес -1 септември. Шестте паралелки ученици - по две в пети, шести и седми клас в спортовете футбол, бадминтон, художествена гимнастика, плуване, модерен петобой, волейбол, джудо и бокс, присъстваха на официалното откриване на учебната година и на тържеството по повод възстановяване на училището.

"От вас се очаква да сте мотивирани и подготвени, да имате високи цели  и да имате куража да ги постигнете. Никога не забравяйте, че бъдещето принадлежи на смелите и иновативните". С тези думи директорът на училището Георги Георгиев -  двукратен европейски и световен шампион, медалист от олимпиадата в Атина, се обърна към децата.
Кметът на Пазарджик Тодор Попов припомни историята на училището, което е открито през 1972 година и както повечето спортни училища, е закрито през 1996 година. "От повече от 10 години се опитваме да възродим Спортното училище. Радвам се, че след 21 години Пазарджик отново има свое Спортно училище", каза Тодор Попов и благодари на предшествениците си, както и на общинските съветници и на двете министерства-  на образователното и на младежта и спорта, а също и на Георги Георгиев, че се е нагърбил с ангажимента да поеме ръководството на училището, и най-вече на децата и на техните родители, които са преодолели скептицизма, гласували са доверие и са записали децата в училището.
"Убеден съм, че Пазарджик задължително трябва да приоритизира спорта, защото спортът калява характери, придава качества, които после са нужни в живота", каза Тодор Попов. Накрая той се обърна към първите ученици на Спортното училище: "Млади хора, накарайте ни да се гордеем с това, което правите - правете го първо за себе си, след това за родителите си и накрая за града си. Успех от сърце!"
Успех на младите спортисти пожела и областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. Той сподели, че вярва в младите спортисти и е убеден, че сред тях са бъдещите шампиони, които ще покорят европейските и световни спортни върхове.
Директорът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова поздрави децата и родителите, които са се доверили на Спортното училище и връчи на ръководството му поздравителен адрес от Министъра на образованието.
Специален гост на тържеството беше първият директор на Спортното училище от 1972 г.- Борис Димитров. "Като откриваме днес училището трябва да си спомним онези дни отпреди 45 години, когато група радетели на спорта в Пазарджик се събрахме и решихме да предложим тук да има спортно училище", припомни Борис Димитров. Той препоръча да бъде създаден Обществен съвет за развитието на физическата култура и спорта  и Фонд за подпомагане на развитието на спорта.
На откриването на училището пред учениците, родителите, учителите и гостите своите блестящи умения демонстрираха гимнастички от клуба по художествена гимнастика "Диляна Прима" с ръководител Величка Петкова, мажоретките от "Мега" с ръководител Пепи Стойчева и танцьорите от "Чудесия" с ръководител Таня Димитрова. 

Спортно училище

sp170901c.jpg

Спортно училище

Спортно училище

Спортно училище

Спортно училище

Тази страница е видяна: 4595

 Публикувано от: pamedia на Friday 01 September 2017 - 15:14:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Спортното учебната година вече започна
Новото Спортно училище - със специални екстри за учениците
В Спортното връчиха дипломите на първия випуск седмокласници
Децата от първия випуск яворчета засадиха на изпращане явор в двора на едноименната детска градина
С два спечелени проекта стартира учебната година в ПГСА
Балетна школа „Ива“ при НЧ „Виделина-1862“ откри учебната година
Кметът на Пещера откри учебната година в училище с нов формат
С два проекта започва учебната година в Гимназията по архитектура и строителство
Детските полицейски управления завършиха учебната година с лагер на Юндола
Полиция и Пожарна – с превантивни мерки по повод началото на учебната годинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6051 сек., 1.5122 от тях за заявки.